ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβιανοί οπαδοί πήγαιναν εκδρομή στην Χιλή με 500 κιλά κοκαίνης

Κολομβιανοί οπαδοί πήγαιναν εκδρομή στην Χιλή με 500 κιλά κοκαίνης
φωτογραφία αρχείου Spencer Platt Getty Images

Η αστυνομία της Κολομβίας κατάσχεσε το Σαββατοκύριακο 575 κιλά κοκαίνης σε δύο λεωφορεία με Κολομβιανούς οπαδούς ποδοσφαίρου. Οι οπαδοί μετέβαιναν σε ματς στο Σαντιάγο, για τους προκριματικούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Το ναρκωτικό ανακαλύφθηκε το Σαββατοκύριακο στο Πάστο, κοντά στα νότια σύνορα της Κολομβίας με τον Ισημερινό (Εκουαδόρ) και περίπου 400 χιλιόμετρα από το Κάλι, από όπου ξεκίνησαν τα λεωφορεία για να καλύψουν 4.000 χιλιόμετρα, διασχίζοντας τον Ισημερινό και το Περού πριν φτάσουν στη Χιλή.

"Αυτά τα ναρκωτικά, κρυμμένα μέσα στα λεωφορεία αυτά, προορίζονταν για το Σαντιάγο, και η μέθοδος με την οποία έγινε ήταν από μεταφορά μέσω μερικών τουριστών οι οποίοι πήγαιναν να δουν το μας Κολομβίας-Χιλής," είπε σε δημοσιογράφους ο υποστράτηγος Ροντρίγκο Γκονζάλεζ, διοικητής της 4ης Περιοχής της Αστυνομίας της Κολομβίας.
Η κοκαίνη είχε τοποθετηθεί κάτω από τα δάπεδα των λεωφορείων και κάτω από τις θέσεις και των δύο οδηγών, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Η Χιλή φιλοξενεί την Κολομβία στο Σαντιάγο την Πέμπτη, στους προκριματικούς της Νότιας Αμερικής για τους τελικούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου, που θα διεξαχθούν στη Ρωσία το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ