Η Επίτροπος Διεύρυνσης Μάρτα Κος ακυρώνει επίσκεψη στη Σερβία λόγω της «εξύμνησης» του Μλάντιτς
Την επίσκεψη της στη Σερβία λόγω της «εξύμνησης» του εγκληματία πολέμου Ράτκο Μλάντιτς ακύρωσε την Παρασκευή (4/9) η Επίτροπος Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μάρτα Κος.
Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι η σορός του οποίου έγινε δεκτή με στρατιωτικές τιμές στο Βελιγράδι.
«Ο Ράτκο Μλάντιτς καταδικάστηκε για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου», δήλωσε η Κος με ανάρτηση στο X. «Η εξύμνηση γύρω από τον θάνατό του είναι ασυμβίβαστη με τις αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε η ΕΕ» και αυτές οι αξίες είναι «αδιαπραγμάτευτες», συνέχισε.
Νωρίτερα, ο επίτροπος για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης Μάικλ Ο'Φλάχερτι δήλωσε ότι «αποστρέφεται την δημόσια αποθέωση» του Μλάντιτς που πέθανε στις 27 Αυγούστου σε ηλικία 84 ετών. «Μια τέτοια αποθέωση συνιστά έγκλημα σύμφωνα με το δίκαιο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και δεν υπάγεται στην ελευθερία της έκφρασης κατά την έννοια της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», είπε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Ράτκο Μλάντιτς ανακοίνωσε ο Σέρβος υπουργός Δικαιοσύνης
Πέθανε ο Ράτκο Μλάντιτς - Ο επονομαζόμενος «χασάπης της Βοσνίας» είχε καταδικαστεί για γενοκτονία
Φωτιά στην περιοχή Ασπρόχωμα Μεσσηνίας - Σηκώθηκε ένα ελικόπτερο
15:08
Volz στο CNN Greece: Νέα μέλη στον Κάθετο Διάδρομο - Ενισχύονται οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας
15:01
Συναγερμός για φωτιά στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας - Επιχειρούν επτά αεροσκάφη
15:00
«Σύννεφα» στις σχέσεις Λεπέν και Μπαρντελά: Οι εντάσεις για συνταξιοδοτικό και απαγόρευση μαντίλας
14:50