Φουντώνουν οι φήμες για έξοδο της Λαγκάρντ από την ΕΚΤ - Κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία της
Η Κριστίν Λαγκάρντ
AP Photo/Michael ProbstΚαθώς εντείνονται οι φήμες για την πρόωρη αποχώρηση της Κριστίν Λαγκάρντ από το «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η ίδια αναμένεται να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία της τον Ιανουάριο.
Το βιβλίο θα έχει τον τίτλο «Lady First» και θα κυκλοφορήσει στα γερμανικά στις 29 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δελτίο τύπου του εκδοτικού οίκου Piper.
Θα «παρουσιάζει» εξέχουσες προσωπικότητες, όπως την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, τον πρώην Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον... ροκ σταρ Μπόνο και τη σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ.
«Η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν πάντα η πρώτη»
«Η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν πάντα η πρώτη: η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΚΤ», ανέφερε το δελτίο τύπου. «Τώρα, για πρώτη φορά, αφηγείται την ιστορία της δικής της ζωής».
Η Λαγκάρντ σχεδιάζει να προωθήσει το βιβλίο αυτοπροσώπως στη Γερμανία και την Ελβετία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο. Θα εκδοθεί επίσης στα αγγλικά.
Η είδηση για την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της, έρχονται καθώς πληθαίνουν οι φήμες ότι η «σιδηρά κυρία» της ΕΚΤ, δεν θα ολοκληρώσει την οκταετή θητεία της, η οποία κανονικά λήγει τον Οκτώβριο του 2027, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Εκτιμάται πως η Λαγκάρντ θα ερωτηθεί για το μέλλον της μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια την Πέμπτη (10/9), όπου οι επενδυτές αναμένουν αύξηση κατά 0,25%.
«Η πρόεδρος Λαγκάρντ συμφώνησε να γράψει την αυτοβιογραφία της με έναν ακόμη συγγραφέα» δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ.
«Το έργο αυτό είναι μια ιδιωτική δραστηριότητα, που πραγματοποιείται στον ελεύθερο χρόνο της προέδρου και δεν χρησιμοποιεί πόρους της ΕΚΤ» σημειώσει.
Στο δελτίο τύπου της Piper, η Λαγκάρντ φέρεται να είπε ότι δεν θέλει οι νέες γυναίκες να πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν μόνο αν γεννηθούν στη σωστή οικογένεια ή με το σωστό όνομα.
«Θέλω να μάθουν την αλήθεια από ένα επαναστατικό κορίτσι με μεσοαστικό υπόβαθρο που πήρε πολλά ρίσκα, τόσο υπολογισμένα όσο και αυθόρμητα, και παρόλα αυτά κατέληξε στις πιο περιζήτητες θέσεις στην πολιτική, τα οικονομικά και τη διεθνή ζωή», είπε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν αποκλείει μια «πρόωρη έξοδο» από την ΕΚΤ
Πιερρακάκης: Ο «κουμπαράς» ήρθε για να μείνει - 13η σύνταξη τα 400 ευρώ για κάποιους συνταξιούχους
17:05
Φουντώνουν οι φήμες για έξοδο της Λαγκάρντ από την ΕΚΤ - Κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία της
16:54
Πυρκαγιά στο Κανδήλι Μεγάρων - Επιχειρούν έξι εναέρια μέσα
16:47
«Ραγίζει η καρδιά μου»: Η αντίδραση της Μέρκελ στη νίκη του ακροδεξιού AfD
16:38