Κονγκό: 26 μαθητές νεκροί από πυρκαγιά και ποδοπάτημα σε σχολείο - 25 οι τραυματίες
Τραγωδία σε σχολείο του Κονγκό όπου 26 παιδιά πέθαναν από φωτιά και ποδοπάτημα ενώ άλλα 25 τραυματίστηκαν.
Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Μπουκάβου, στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όταν πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία προκάλεσε πανικό και φονικό ποδοπάτημα την ώρα που οι μαθητές βρίσκονταν στις τάξεις τους.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης, περίπου στις 09:00 τοπική ώρα – 10:00 ώρα Ελλάδας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Μπουκάβου.
Τα παιδιά εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σχολείο και έκαναν μάθημα. Καθώς οι φλόγες εξαπλώνονταν, επικράτησε πανικός, με τους μαθητές να προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα κτίρια και να δημιουργείται ποδοπάτημα.
Αρκετά από τα παιδιά σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, πέθαναν από ασφυξία, ενώ άλλοι μαθητές τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.
Η ίδια πυρκαγιά έπληξε σπίτια και δύο σχολεία, τα Furaha και Ujamaa, επιβεβαιώνοντας τουλάχιστον 26 νεκρά παιδιά και 25 τραυματίες.
Ο βαρύς απολογισμός των θυμάτων επιβεβαιώθηκε από την UNICEF.
Αναποφάσιστος ο Πούτιν για τη συμμετοχή του στη G20 στο Μαϊάμι τον Δεκέμβριο
16:41
Κονγκό: 26 μαθητές νεκροί από πυρκαγιά και ποδοπάτημα σε σχολείο - 25 οι τραυματίες
16:28
Κυβερνητικές πηγές: Νόμπελ Οικονομίας στον κ. Κουτεντάκη - Κόντρα για το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ.
16:16
Σύλληψη σε πλοίο στον Πειραιά - 31χρονος είχε στην κατοχή του πάνω από 400 γραμμάρια κοκαΐνης
16:06