ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αυστριακός καγκελάριος προειδοποιεί για τις επιπτώσεις από τυχόν νίκη της Μαρίν Λεπέν

Ο Αυστριακός καγκελάριος προειδοποιεί για τις επιπτώσεις από τυχόν νίκη της Μαρίν Λεπέν
REUTERS/Heinz-Peter Bader

Για τις οικονομικές παραμέτρους που θα έχει τυχόν νίκη της αρχηγού του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία το 2017 προειδοποίησε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν.

Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο κυριακάτικο φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», επισημαίνει ότι «εάν σε μία χώρα-κλειδί της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλάβουν την εξουσία οι δεξιοί δημαγωγοί, θα έχουμε ένα πρόβλημα. Την οικονομική ζημία που μπορεί να προκαλέσει κάποιος, όπως η Λεπέν, κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πόσο μεγάλη θα είναι", αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως "για εμάς θα ήταν μία τεράστια απώλεια ευημερίας, η Ευρώπη, η Αυστρία θα γίνονταν φτωχότερες».

Σε σχέση με την Τουρκία ο Αυστριακός καγκελάριος σημειώνει πως μία δημοκρατική Τουρκία με σεβασμό στο κράτος δικαίου, έχει θέση στην Ευρώπη, αλλά όχι απαραίτητα και στην ΕΕ, καθώς, όπως συμπληρώνει, ενόψει του πληθυσμού της των 80 εκατομμυρίων κατοίκων και της αγοράς εργασίας, "αυτό θα οδηγούσε σε ακραία, οικονομικά ρήγματα".

Σημειώνεται ότι ο αυστριακός καγκελάριος μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην, ζητά από τον περασμένο Αύγουστο τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Στο ερώτημα εάν το Ισλάμ ανήκει στην Αυστρία, ο καγκελάριος απαντά καταφατικά, παρατηρώντας πως στη χώρα ζουν 600.000 μουσουλμάνοι, και όποιος το αρνείται αυτό, ψεύδεται, ωστόσο η αλήθεια βρίσκεται ακριβώς στην ενσωμάτωση, η οποία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υλοποιήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, όπως κανείς θα ευχόταν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ