ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος του Μεξικού επιθυμεί «διάλογο» με τον Τραμπ

Ο πρόεδρος του Μεξικού επιθυμεί «διάλογο» με τον Τραμπ
EPA/SHAWN THEW

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι επιθυμεί "να ευνοήσει τον διάλογο" για μια "νέα ατζέντα" με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της επιβολής αυστηρότερων μέτρων σε βάρος του Μεξικού για να προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης στη χώρα του.

"Απέναντι στις θέσεις του εκλεγμένου προέδρου Τραμπ, το βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε σε μια φάση όπου θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στον διάλογο για να οικοδομήσουμε μια νέα ατζέντα", είπε ο Μεξικανός πρόεδρος που συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του APEC (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού) στη Λίμα του Περού.

"Το Μεξικό θα παραμείνει ένθερμος υποστηρικτής του ανοίγματος" στον κόσμο, πρόσθεσε ο Πένια Νιέτο, ο οποίος υπερασπίστηκε επίσης τη βορειοαμερικανική συμφωνία ελευθέρου εμπορίου του 1994 μεταξύ του Καναδά, του Μεξικού και των ΗΠΑ.

"Δεν θα επιτρέψουμε να αποκλίνουμε από τον δρόμο μας εξαιτίας αυτού του προστατευτισμού που αρχίζει να αναδύεται σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Πιστεύω ότι η παγκοσμιοποίηση έφερε περισσότερα οφέλη παρά ζημίες", πρόσθεσε ο Πένια Νιέτο υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ