ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Στους 107 ο αριθμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό τρένου

Ινδία: Στους 107 ο αριθμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό τρένου

Στους 107 έχει ανέλθει ο  ο αριθμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της Ινδίας, νωρίς σήμερα το πρωί. Τους 150 ξεπερνούν οι τραυματίες.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης για τον εντοπισμό επιζώντων, παγιδευμένων στα κατεστραμμένα βαγόνια της υπερταχείας συνεχίζονται, αλλά οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

d copy copy
f

Η υπερταχεία ταξίδευε μεταξύ της βορειοανατολικής πόλης Πάτνα και της πόλης Ιντόρε στην κεντρική Ινδία, όταν εκτροχιάστηκε στην περιοχή Πουχραγιάν, 65 χλμ. νότια της Καμπούρ.

a

b

Οι περισσότεροι από τους 500 επιβάτες που επέβαιναν στα 14 βαγόνια του τρένου κοιμόντουσαν, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας είναι το τέταρτο σε μέγεθος παγκοσμίως και χρησιμοποιείται καθημερινά από 23 εκατομμύρια πολίτες. Ωστόσο, παρουσιάζει μεγάλα κενά ασφαλείας λόγω και της παλαιότητάς του.

e

Η κυβέρνηση Μόντι έχει δεσμευτεί να επενδύσει 137 δισεκατομμύρια δολάρια σε πέντε χρόνια για τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ