Αυξάνει ο συναγερμός στην επιχείρηση «Ασπίδες» της ΕΕ στην Ερυθρά μετά τις επιθέσεις των Χούθι
Η ναυτική αποστολή της ΕΕ «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα
(EUNAFOR ASPIDES via AP)Το επίπεδο συναγερμού της ναυτικής της αποστολής «Ασπίδες» αύξησε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη θαλάσσια κυκλοφορία στην Ερυθρά Θάλασσα, σε απάντηση στην επίθεση των ανταρτών Χούθι στην περιοχή.
«Δεδομένης της επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας, η επιχείρηση Ασπίδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύξησε το επίπεδο συναγερμού των πλοίων της, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις αποστολές συνοδείας της», δήλωσε η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάγια Κάλας στο X.
«Οι επιθέσεις των Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας είναι απαράδεκτες και υπονομεύουν την παγκόσμια οικονομία», τόνισε, προσθέτοντας ότι συνομίλησε με τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών, Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν.
Η ΕΕ είχε ήδη καταδικάσει χθες τις επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών Χούθι σε σαουδαραβικό έδαφος, εκφράζοντας την «πλήρη αλληλεγγύη» της στο Ριάντ.
Η αποστολή Ασπίδες, η οποία περιλαμβάνει τρία στρατιωτικά πλοία, ξεκίνησε το 2024 για την προστασία εμπορικών πλοίων από επιθέσεις ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Δεν θα περιμένουμε την αποστολή Ασπίδες»: Η Ιταλία θα προστατέψει τα πλοία της από τους Χούθι
Ο αποχαιρετισμός του Γιώργου Παπανδρέου στη μητέρα του: «Θα είναι πάντα η Μαργαρίτα μας»
19:20
Εκδηλώσεις στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι - Στην κεφαλή της πορείας οι γονείς του
19:11
Χαλκιδική: «Ο μαθητής ήταν σε ανακοπή» λέει στο CNN Greece o γιατρός που έφτασε πρώτος στο σχολείο
19:01
ΚΚΕ: «Πλυντήριο» της ανεξέλεγκτης κατάστασης στην υγεία η εφαρμογή «Medwatch»
18:51