Ο πρώην σύζυγος της Λίντσεϊ Κλάνσι εξηγεί γιατί τη συγχώρεσε για τις δολοφονίες των παιδιών τους
O Πάτρικ Κλάνσι στη δίκη της συζύγου του για τη δολοφονία των τριών παιδιών τους
David L. Ryan/The Boston Globe via AP, PoolΤους λόγους για τους οποίους συγχώρεσε τη σύζυγό του Λίντσεϊ Κλάνσι για τη δολοφονία των τριών παιδιών του εξήγησε σε συνέντευξή του ο πρώην σύζυγός της Πάτρικ σε μία συνέντευξη όπου η συναισθηματική φόρτιση ήταν έντονη.
«Πιστεύω ότι, όσον αφορά τη συγχώρεση πως αν δεν έφτανα σε αυτό το σημείο, θα με έτρωγε το μέσα μου για πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Περισσότερα από τρία χρόνια από την τραγωδία και τη λήξη της δίκης της πρώην συζύγου του για ανθρωποκτονία χωρίς ετυμηγορία ο Πάτρικ δήλωσε ότι πίστευε πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε τους μήνες που προηγήθηκαν της ημέρας που η τότε σύζυγός του στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά στο σπίτι τους στη Μασαχουσέτη.
«Πιστεύω ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα με τα μέσα που διέθετα τότε, και ζω με το αποτέλεσμα. Ζω με αυτό κάθε μέρα, αλλά πιστεύω ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα», είπε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS.
«Μπορούσα να κατανοήσω πώς είναι να νιώθει κανείς έντονο άγχος ή κατάθλιψη, αλλά δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ μια μεταγεννητική ψυχική νόσο. Πιστεύω ότι η ψυχική ασθένεια έχει την ιδιότητα να είναι τραγικά παραπλανητική», πρόσθεσε ακόμη.
Ο Πάτρικ ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη, όπου περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε με τη μεταγεννητική ψυχική της υγεία, οι οποίες οδήγησαν τελικά στον θάνατο των τριών παιδιών τους: της Κόρα, του Ντόσον και του Κάλαν.
Το ζευγάρι βρισκόταν «στα πάνω του» πριν από τις δολοφονίες του Ιανουαρίου του 2023, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα στο CNNi και τον Άντερσον Κούπερ ο δικηγόρος της Λίντσει, Κέβιν Ρέντινγκτον. Ο Πάτρικ «τη συνόδευε στα ιατρικά ραντεβού, βρισκόταν στο πλευρό της, κατέθεσε υπέρ της στη δίκη και τη συγχώρεσε επίσης — κάτι που είναι το πιο σημαντικό για εκείνη. Αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου».
Ο Πάτρικ κατέθεσε ότι η τότε σύζυγός του ήταν «πολύ αφοσιωμένη» και αγαπούσε τα παιδιά της, αλλά αντιμετώπιζε στρες, άγχος και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας που είχαν εκδηλωθεί μετά τη γέννα.
Από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023, η Λίντσεϊ λάμβανε διάφορα φάρμακα που της είχαν συνταγογραφήσει αρκετοί διαφορετικοί γιατροί, καθώς «προσπαθούσε να βρει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή».
Σε κάποια φάση, η Λίντσεϊ «είπε ότι σκεφτόταν να βλάψει τα παιδιά ή ότι εκείνα έπασχαν από κάποια ασθένεια», κατέθεσε Πάτρικ, προσθέτοντας ότι δεν ανησυχούσε για την ασφάλειά τους, καθώς εκείνη δεν έδειχνε «καμία πρόθεση» να τα βλάψει. Όταν επέστρεψε στο σπίτι αφού είχε βγει για μια δουλειά στις 24 Ιανουαρίου 2023, βρήκε τα παιδιά στραγγαλισμένα στο υπόγειο και τη σύζυγό του έξω, στην αυλή του σπιτιού, να κείτεται ανάσκελα και να αιμορραγεί.
«Δώστε μου ένα παιδί»
Ένα από τα παιδιά, ο οκτώ μηνών Κάλαν, ήταν ακόμα ζωντανός όταν οι διασώστες έφτασαν στο σπίτι, δήλωσε ο Πάτρικ Κλάνσι στο CBS. Διακομίστηκε αεροπορικώς στο νοσοκομείο και παρέμεινε στη ζωή για άλλες τέσσερις ημέρες. Ο Πάτρικ είπε ότι έμενε στο πλευρό του, μιλώντας του και ελπίζοντας ότι θα άντεχε και θα επιβίωνε.
«Πίστευα πραγματικά ότι υπήρχε πιθανότητα να ζήσει ο Κάλαν», είπε. «Θυμάμαι να σκέφτομαι: "Δώσε μου μόνο ένα, δώσε μου μόνο ένα παιδί" και θα το μεγάλωνα όσο καλύτερα μπορούσα και θα του χάριζα την καλύτερη δυνατή ζωή», είπε.
Το μωρό πέθανε στην αγκαλιά του και τώρα που τα παιδιά του έχουν φύγει από τη ζωή, ο Κλάνσι λέει ότι εξακολουθεί να τους μιλάει «συνέχεια».
Πένθος και συγχώρεση
Η Λίντσεϊ Κλάνσι έχει παραδεχτεί από την αρχή ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της. Οι δικηγόροι της δεν αρνούνται την πράξη της, αλλά υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνη για τις ενέργειές της, καθώς εκείνη την περίοδο έπασχε από επιλόχειο ψύχωση και σοβαρή ψυχική νόσο.
Όπως δήλωσε ο Πάτρικ Κλάνσι στο CBS, εκείνη του είπε ότι το περιστατικό «έμοιαζε με όνειρο». Δεν ζήτησε ποτέ συγχώρεση, αλλά ο Patrick δήλωσε ότι της την έδωσε ούτως ή άλλως.
Ανέφερε επίσης ότι, για κάποιο διάστημα μετά τις δολοφονίες, είχε αυτοκτονικές τάσεις, καθώς προσπαθούσε να διαχειριστεί το πένθος και την απώλεια της οικογένειάς του. Οι συζητήσεις με ειδικούς τον βοήθησαν να αποδεχτεί αυτό που συνέβη, είπε.
Ο εισαγγελέας της κομητείας Πλίμοθ Τίμοθι Κρουζ, δεν έχει διευκρινίσει αν θα προχωρήσει σε νέα δίκη για τη Λίντσεϊ Κλάνσι. Μια ακρόαση για την πορεία της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου.
Η ζωή μετά την τραγωδία
Μετά τον θάνατο των παιδιών του από στραγγαλισμό, ο Πάτρικ δήλωσε ότι ήθελε να κάνει μια νέα αρχή και να ζήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γι' αυτό και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Εκεί γνώρισε τη Δρ. Ρέιτσελ Ντέινις, η οποία ειδικεύεται σε ζητήματα γονιμότητας.
Οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Απρίλιο με την Ντέινις να τον στηρίζει ενώ αποκάλυψε ότι σχεδιάζουν να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ένορκοι στη δίκη Κλάνσι: «Με βαριά καρδιά καταλήξαμε σε κακοδικία - Τα συναισθήματα ήταν έντονα»
ΗΠΑ: Τι θα γίνει μετά την κακοδικία στην υπόθεση Κλάνσι για τη δολοφονία των τριών παιδιών της
Στις Βρυξέλλες ο Χατζηδάκης - Στο επίκεντρο η μάχη για τη μείωση της γραφειοκρατίας
11:07
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση - Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός 2026-2027
11:00
Πυραυλικά συστήματα Pantsir στους δρόμους της Μόσχας μετά τα μαζικά ουκρανικά πλήγματα
11:00
Χειροπέδες και στην 21χρονη για τον θάνατο του 82χρονου σε παραλία της Βουλιαγμένης
10:59