Ο Εμανουέλ Μακρόν παρασημοφόρησε Σκορσέζε και Ντε Νίρο στη Νέα Υόρκη
Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
(AP Photo/Seth Wenig)Τον Μάρτιν Σκορσέζε και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο παρασημοφόρησε ο Εμανουέλ Μακρόν στη Νέα Υόρκη, τιμώντας δύο από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του αμερικανικού κινηματογράφου για τη μακρόχρονη προσφορά τους στην έβδομη τέχνη και στη διαφύλαξη της κινηματογραφικής κληρονομιάς.
Ο Γάλλος πρόεδρος απένειμε στον 83χρονο Μάρτιν Σκορσέζε το παράσημο του Μεγάλου Αξιωματικού του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, αναγνωρίζοντας την πολυετή δράση του στην αποκατάσταση κινηματογραφικών έργων από όλο τον κόσμο και στη στήριξη του ανεξάρτητου κινηματογράφου.
Τίμησε και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο απονεμήθηκε το παράσημο του Αξιωματικού της Λεγεώνας της Τιμής για «την αφοσίωσή του στην οπτικοακουστική εκπαίδευση και στην ανεξάρτητη οπτικοακουστική δημιουργία».
Ο 83χρονος ηθοποιός έχει συνδέσει μεγάλο μέρος της καριέρας του με τον Σκορσέζε, με τον οποίο έχει συνεργαστεί σε δέκα ταινίες μεγάλου μήκους, μεταξύ των οποίων ο «Ταξιτζής» και τα «Καλά Παιδιά».
Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στη Villa Albertine στο Μανχάταν, παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Η έμφαση Μακρόν στο μέλλον του κινηματογράφου
Η παρασημοφόρηση πραγματοποιήθηκε ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε συνδιοργανώσει τη Σύνοδο Κορυφής Lumière στο Σεν Πολ ντε Βανς, στη νότια Γαλλία, με επίκεντρο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κινηματογραφική βιομηχανία από την τεχνητή νοημοσύνη και τις πλατφόρμες streaming.
Ο Μάρτιν Σκορσέζε είχε χαρακτηρίσει τη σύνοδο «τη συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο που όλοι χρειαζόμαστε», υπογραμμίζοντας την ανάγκη προστασίας και στήριξης της κινηματογραφικής δημιουργίας.
Κεραμέως: Τρεις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή αγορά εργασίας
17:05
Αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Μέριλιν Μάνσον στη συναυλία των Slipknot στο Γουέμπλεϊ
16:57
Η Κίνα καλεί τους πολίτες της που ταξιδεύουν στη Γαλλία να «ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας τους»
16:48
Πύργος: Στο νοσοκομείο άνδρας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο μόλις κατέβηκε από λεωφορείο
16:40