ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τρομοκρατικό χτύπημα απέτρεψαν οι αρχές

Γαλλία: Τρομοκρατικό χτύπημα απέτρεψαν οι αρχές
REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Τρομοκρατικό χτύπημα απέτρεψαν οι γαλλικές αρχές, έπειτα από τη σύλληψη επτά ατόμων κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, υπόπτων για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης.

Επτά άνθρωποι γαλλικής, μαροκινής και αφγανικής καταγωγής, ηλικίας από 29 έως 37 ετών, οι οποίοι φέρονται να προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση, συνελήφθησαν στη Μασσαλία και στο Στρασβούργο, ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης «επέτρεψε την ματαίωση μία τρομοκρατικής επίθεσης που σχεδιαζόταν εδώ και καιρό στο έδαφός μας», είπε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Οι έξι από τους συλληφθέντες ήταν άγνωστοι στις υπηρεσίες Πληροφοριών, ενώ για τον Μαροκινό, «ο τόπος κατοικίας του οποίου δεν είναι στη Γαλλία, έστειλε ειδοποίηση τρίτη χώρα», διευκρίνισε ο Καζνέβ.

«Η έρευνα θα επικεντρωθεί στον προσδιορισμό των ρόλων των συλληφθέντων και στην εξακρίβωση αν η αποτραπείσα επίθεση ήταν έτσι συντονισμένη ώστε να πληγούν ταυτοχρόνως διαφορετικοί στόχοι στη γαλλική επικράτεια», πρόσθεσε.

Ο Καζνέβ, ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιος θα ήταν ο στόχος των επίδοξων τρομοκρατών, ούτε ανέφερε λεπτομέρειες της επιχείρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ