Στους δρόμους οι Γερμανοί μαθητές ενάντια στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία
Διαδήλωση ενάντια στην επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη Γερμανία
AP Photo/Ebrahim NorooziΜαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (25/9) σε μεγάλο μέρος της Γερμανίας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Με το σύνθημα: «Δεν θα συμμετάσχουμε στους πολέμους σας» νέοι και νέες στο Αμβούργο αντιδρούν στο σενάριο επιστροφής σε ένα καθεστώς υποχρεωτικής θητείας..

Διαδήλωση ενάντια στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στη Γερμανία
AP Photo/Ebrahim NorooziΈνας 16χρονος διαδηλωτής δήλωσε σύμφωνα με το BBC, ότι οι δημοσκοπήσεις «δείχνουν ότι οι νέοι δεν θέλουν να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας (Bundeswehr)».
Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιανουάριο τέθηκε σε ισχύ νόμος που εισάγει την εθελοντική στρατιωτική θητεία, με στόχο την στρατολόγηση πολιτών για την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών.
Ωστόσο, εάν η κατάσταση ασφαλείας επιδεινωθεί ή εάν εμφανιστούν πολύ λίγοι εθελοντές, το γερμανικό κοινοβούλιο, η Μπούντεσταγκ, θα μπορούσε να εξετάσει μια μορφή υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Δανία επεκτείνει τη στρατιωτική θητεία από 4 σε 11 μήνες - Στο επίκεντρο η Γροιλανδία
Αυστρία: Στα σκαριά σχέδιο για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας από έξι σε εννέα μήνες
Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις αμειβόμενης μαθητείας ΔΥΠΑ στον Τουρισμό
01:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 16/10 - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
00:30
Ήττα στο 89' για τον ΟΦΗ από τη Ρεν που επικράτησε 2-1
00:05
Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1: Σπουδαίο «διπλό» στη Μασσαλία και κορυφή στο Europa League
00:02