Διαβεβαιώσεις των Χούθι ότι δεν θα χτυπήσουν ευρωπαϊκά πλοία
Αντάρτες Χούθι
AP PhotoΟι αντάρτες Χούθι φαίνεται να έχουν διαβεβαιώσει την Ε.Ε. ότι δεν προτίθενται να χτυπήσουν πλοία ευρωπαϊκών συμφερόντων, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times.
Επικαλούμενοι διπλωματικές πηγές, οι FT αναφέρουν πως σε επιστολή που εστάλη τον Σεπτέμβριο στην διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Χούθι φέρονται να εξήγησαν ότι οι επιθέσεις κατά μήκος των νότιων ακτών της Υεμένης δεν αποσκοπεί στη διατάραξη της διεθνούς θαλάσσιας κυκλοφορίας ή στην υπονόμευση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας μέσω του στρατηγικού στενού Μπαμπ αλ-Μαντέμπ.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.
Έκκληση 80 χωρών για αποκατάσταση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στον Κόλπο
Υπενθυμίζεται ότι, ένας συνασπισμός 80 χωρών έχει απευθύνει έκκληση για την αποκατάσταση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο.
«Απευθύνουμε έκκληση για την πλήρη και άμεση αποκατάσταση των δικαιωμάτων και των αρχών της ναυσιπλοΐας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Αμπντουλατίφ μπιν Ρασίντ Αλ Ζαγιάνι, διαβάζοντας την κοινή δήλωση που υιοθετήθηκε αφού ολοκληρώθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο Αλ Ζαγιάνι είχε στο πλευρό του δεκάδες ομολόγους του, καθώς και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάγια Κάλας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σαουδική Αραβία: Αναχαίτισε έξι πυραύλους των Χούθι - Στο στόχαστρο και εγκαταστάσεις της Aramco
Επιστροφή ενοικίου: Έως πότε οι διορθώσεις στο Ε1 - Οι τρεις ημερομηνίες - «κλειδιά»
00:30
Δημιουργήθηκε σακίδιο πλάτης που κάνει μασάζ όταν ανιχνεύει κουρασμένους μύες
23:59
Ολονύχτια επιχείρηση στην Πλάκα για τον εντοπισμό των 6 αγνοουμένων - Ψάχνουν τα αίτια της έκρηξης
23:55
Κονγκό: Περισσότεροι από 40 αγνοούμενοι μετά τη βύθιση πλοίου στη λίμνη Τανγκανίκα
23:45