ΚΟΣΜΟΣ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και η επιθυμία της 7χρονης από το Χαλέπι να διαβάσει τον Χάρι Πότερ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και η επιθυμία της 7χρονης από το Χαλέπι να διαβάσει τον Χάρι Πότερ
Twitter

Θυμάστε την 7χρονη Μπάνα αλ-Αμπέντ (Bana Alabed) από το Χαλέπι που μέσω του Twitter μεταδίδει την εμπόλεμη κατάσταση στη χώρα της;

Η μικρή που συγκίνησε όλο τον κόσμο όταν η ιστορία της έγινε γνωστή και αναπαράχθηκε από τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης, έχει ακόμα μια επιθυμία –εκτός από την ειρήνη και την παύση του πολέμου. Είναι μια επιθυμία απτή, δημιουργημένη από χαρτί, μελάνι και πολύ φαντασία.

Να διαβάσει τα βιβλία του Χάρι Πότερ. Την ανθολογία των 7 βιβλίων που αγαπήθηκαν από τα παιδιά –ίσως περισσότερο- από οποιοδήποτε βιβλίο φαντασίας έχει γραφτεί μέχρι σήμερα.

Η μητέρα της μικρής μαχήτριας του Χαλεπιού που αγαπά το διάβασμα και έχει ως όνειρο να γίνει δασκάλα, μέσω του λογαριασμού της κόρης της έκανε Tweet στην Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ γράφοντας:

Γειά σου @Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Η Μπάνα είδε τις ταινίες του Χάρι Πότερ και θέλει πολύ να διαβάσει τα βιβλία σου.

Και η συγγραφέας της απαντά:

Μπάνα, ελπίζω να διαβάσεις τα βιβλία γιατί πιστεύω ότι θα σου αρέσουν. Σου στέλνω πολύ πολύ αγάπη.

Αυτό που δεν ξέρει η Ρόουλινγκ ωστόσο είναι πως στη Συρία, το να βρει κάποιος υλικά αγαθά ή ακόμα και ένα βιβλίο, δεν είναι εύκολο...

Η μητέρα λοιπόν της μικρής εξήγησε πως η Μπάνα θέλει πολύ να διαβάσει την ανθολογία, αλλά δεν μπορούν να βρουν τα βιβλία και της ζήτησε -αν μπορεί- με κάποιον τρόπο να εκπληρώσει την επιθυμία της μικρής και να τα στείλει στη Συρία.

Χρήστες του κοινωνικού δικτύου έσπευσαν να ενημερώσουν την συγγραφέα για το ποιο είναι το μικρό παιδί που της έστειλε μήνυμα από το Χαλέπι. Η ίδια απάντησε πως ξέρει πολύ καλά την ιστορία της 7χρονης και υποσχέθηκε να βρει έναν τρόπο για να πραγματοποιήσει αυτή τη μικρή και αθώα επιθυμία.

Το Mashable επικοινώνησε με την 7χρονη μαχήτρια η οποία και είπε πως της άρεσε πολύ η ιστορία του μικρού μάγου, ενώ παράλληλα η μητέρα δήλωσε ότι προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο e-book ώστε η Μπάνα να μπορέσει να διαβάσει την ιστορία έστω και σε διαδικτυακή μορφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ