ΚΟΣΜΟΣ

Η πρόταση του Τραμπ για τον Φάρατζ και η αφοπλιστική απάντηση της Downing Street

Η πρόταση του Τραμπ για τον Φάρατζ και η αφοπλιστική απάντηση της Downing Street
REUTERS / EDUARDO MUNOZ

Στην εκτίμηση ότι ο Νάιτζελ Φάρατζ θα έκανε εξαιρετική δουλειά αν διοριζόταν πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ, προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω μηνύματός του στο Twitter, για να λάβει στη συνέχεια αφοπλιστική απάντηση από την βρετανική κυβέρνηση.

«Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να δουν τον Νάιτζελ Φάρατζ να εκπροσωπεί τη Μεγάλη Βρετανία ως πρεσβευτής στις ΗΠΑ. Θα έκανε εξαιρετική δουλειά», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο Twitter.

Ο Φάρατζ, από τους κύριους υπέρμαχους της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ήταν ο πρώτος Βρετανός πολιτικός που συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Η Βρετανία του Brexit σημαίνει τεράστιες παγκόσμιες ευκαιρίες. Ένα από τα πρώτα μέρη που η Βρετανία θα πρέπει να ξεκινήσει είναι οι ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε μετά τη συνάντησή τους σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Φάρατζ δήλωσε «πολύ κολακευμένος» από την πρόταση του Τραμπ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είχα πει από τη στιγμή που συνάντησα τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να συμβάλω με θετικό τρόπο και να βοηθήσω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας».

Η βρετανική κυβέρνηση, πάντως, απάντησε λακωνικά ότι «δεν υπάρχει κενή θέση. Ήδη διαθέτουμε έναν εξαιρετικό πρεσβευτή στις ΗΠΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ