Τουρκία: Το HDP επέστρεψε στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου
Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) θα ξεκινήσει και πάλι να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του τουρκικού κοινοβουλίου από σήμερα, Τρίτη, όπως δήλωσαν στελέχη του, τερματίζοντας το μποϊκοτάζ που είχε ξεκινήσει νωρίτερα αυτό τον μήνα, μετά τη σύλληψη των δύο ηγετών του, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ (φωτό).
«Το HDP θα δίνει κανονικά το «παρών» στις γενικές συνεδριάσεις του τουρκικού κοινοβουλίου», διευκρίνισαν τρία στελέχη του στο Reuters, χωρίς όμως να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.
Όπως γράφει το ΑΠΕ, η Τουρκία δέχθηκε επικρίσεις από τη διεθνή κοινότητα μετά τη σύλληψη των δύο ηγετών του HDP, του Σελαχατίν Ντεμίρτας και της Φιγκέν Γιουκσεντάγ, καθώς και δέκα βουλευτών του κόμματος, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, αλλά και στελεχών του.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟ CNN GREECE: «Ήταν ένα είδους σοκ για την επιστημονική κοινότητα»: Το ατύχημα Τσερνόμπιλ και το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας
01:15
Youth Pass: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το voucher των 150 ευρώ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
01:00
Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων: Πώς θα κερδίσετε έκπτωση φόρου
00:30
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: 10 εμβληματικές φωτογραφίες - Τι απέγιναν οι πρώτοι φωτορεπόρτερ
00:15