ΗΠΑ: Ισόβια σε 40χρονο για τη δολοφονία της γυναίκας του - «Σκότωσες τη μοναδική μητέρα που είχα»
O Caleb Flynn διαβάζει τη δήλωσή του στο δικαστήριο πριν από την επιβολή της ποινής του, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026, στο Τρόι του Οχάιο.
Pool Photo via APΣε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης καταδικάστηκε ο 40χρονος Κέιλεμπ Φλιν για τη δολοφονία της συζύγου του, Άσλεϊ, στο σπίτι τους στην Τιπ Σίτι του Οχάιο.
Η υπόθεση θυμίζει, ως προς ορισμένα βασικά στοιχεία, το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε την Ελλάδα το 2021, καθώς και στις δύο περιπτώσεις, ο σύζυγος κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της γυναίκας του, ενώ αρχικά επιχειρήθηκε να δοθεί διαφορετική εικόνα για τις συνθήκες του θανάτου της.
Στην ελληνική υπόθεση, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε σκηνοθετήσει τη σκηνή ώστε να φαίνεται πως η Καρολάιν Κράουτς έπεσε θύμα ληστείας, προτού τελικά ομολογήσει τη δολοφονία. Για την υπόθεση καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ποινή που διατηρήθηκε και στο Εφετείο.
Όσον αφορά την υπόθεση του 40χρονου, λίγο πριν από την ανακοίνωση της ποινής, οι δύο ανήλικες κόρες του ζευγαριού απηύθυναν στον πατέρα τους συγκλονιστικές επιστολές, μιλώντας για την απώλεια της μητέρας τους και ζητώντας του να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις του.
«Σκέφτηκες πραγματικά ποτέ πόσο πόνο θα προκαλούσες στις δύο κόρες σου»
Οι μαρτυρίες των δύο κοριτσιών, οι συγκλονιστικές στιγμές μέσα στο δικαστήριο, οι καταγγελίες των εισαγγελέων για το κίνητρο της δολοφονίας, αλλά και η επιμονή του Φλιν ότι είναι αθώος συνθέτουν την εικόνα μιας υπόθεσης που έχει αφήσει βαθιά τραύματα στην οικογένεια.
Λίγα λεπτά πριν καταδικαστεί τη Δευτέρα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της συζύγου του, ο Κέιλεμπ Φλιν ξέσπασε σε κλάματα, καθώς τα πεθερικά του διάβαζαν στο δικαστήριο επιστολές που είχαν γράψει οι δύο κόρες του, θέτοντάς του οδυνηρά ερωτήματα για τον θάνατο της μητέρας τους.
«Η μαμά ήταν ο τέλειος άνθρωπος, ο απόλυτα τέλειος άνθρωπος. Τι σου έκανε ποτέ για να την μισήσεις τόσο πολύ;» έγραψε σε δήλωσή της η 10χρονη κόρη του ζευγαριού, Έιβα.
«Σκέφτηκες πραγματικά ποτέ πόσο πόνο θα προκαλούσες στις δύο κόρες σου;» ρώτησε τον πατέρα της η 12χρονη αδελφή της, Αλίσα, στη δική της δήλωση.
Τα λόγια των κοριτσιών διαβάστηκαν στο δικαστήριο από συγγενείς, καθώς η οικογένεια ζήτησε από δικαστή του Οχάιο να επιβάλει στον 40χρονο Φλιν τη μέγιστη δυνατή ποινή, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την καταδίκη του για τον θανάσιμο πυροβολισμό της συζύγου του, Άσλεϊ, στο σπίτι τους στην Τιπ Σίτι, τον Φεβρουάριο.
Ο θείος των κοριτσιών, ο οποίος σήμερα μεγαλώνει τις δύο ανιψιές του μαζί με τη σύζυγό του, αδελφή της Άσλεϊ, δήλωσε στο δικαστήριο ότι οι επιστολές τους γράφτηκαν «κατευθείαν από την καρδιά τους» και ήταν «εντελώς αμοντάριστες», όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNNi.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Φλιν σκότωσε τη σύζυγό του, μεταξύ άλλων, εξαιτίας της εξωσυζυγικής σχέσης που διατηρούσε με μια γυναίκα από την εκκλησία τους, η οποία συμμετείχε στην ηγεσία της λατρείας, και στη συνέχεια σκηνοθέτησε τη σκηνή του εγκλήματος ώστε να φαίνεται ότι η Άσλεϊ είχε δολοφονηθεί από κάποιον εισβολέα.
«Ήταν το καλύτερο πράγμα που σου συνέβη ποτέ»
Ο Φλιν επέμεινε και τη Δευτέρα στην αθωότητά του. Με δάκρυα στα μάτια, είπε στο δικαστήριο ότι αγαπούσε την Άσλεϊ, την οποία περιέγραψε ως «όμορφη και εκπληκτική με αμέτρητους τρόπους», ενώ ουσιαστικά παραδέχθηκε την απιστία του.
Από την πλευρά τους, οι συγγενείς της Άσλεϊ μίλησαν για τη ζωή της ως μητέρας, κόρης και αδελφής, περιγράφοντάς την ως αγαπημένη εκπαιδευτικό, αφοσιωμένη χριστιανή και στοργική μητέρα των δύο κοριτσιών της. Η Έιβα αποκάλεσε τη μητέρα της «καλύτερή της φίλη» και την περιέγραψε ως «άγγελο».
«Η Άσλεϊ Φλιν ήταν το καλύτερο πράγμα που σου συνέβη ποτέ. Είχες την καλύτερη ζωή που θα μπορούσες να έχεις και αποφάσισες να τα πετάξεις όλα για μια κοπέλα που είχε τη μισή σου ηλικία», έγραψε η Αλίσα στον πατέρα της, αναφερόμενη στη σχεδόν διετή σχέση του με την 24χρονη Άλιγκα Μπότνερ.
«Πώς μπορούσες να στέκεσαι μέσα σε εκείνη την εκκλησία και να τραγουδάς για το πόσο αγαπάς τον Θεό, ενώ γνώριζες όλα τα μυστικά που έκρυβες μέσα σου;»
Ο Κέιλεμπ Φλιν, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας πορτοκαλί στολή κρατουμένου και με τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες, καταδικάστηκε τελικά σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για τη δολοφονία της συζύγου του, με τη μέγιστη δυνατή ποινή.
Παράλληλα, του επιβλήθηκε ποινή εννέα ετών για παραποίηση ή αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων και επτά ετών για αδικήματα που σχετίζονται με τη χρήση πυροβόλου όπλου. Όλες οι ποινές θα εκτιθούν διαδοχικά.
«Επέλεξες να σκοτώσεις τη μοναδική μητέρα που είχα ποτέ»
Και τα δύο κορίτσια περιέγραψαν τη βαθιά θλίψη και τον πόνο που βιώνουν μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Η μικρότερη, η Έιβα, είπε ότι εξακολουθεί να κλαίει κάθε μέρα.
«Η καρδιά μου πονάει όταν σε βλέπω να υποφέρεις, αλλά μετά σκέφτομαι ότι ήταν δική σου επιλογή», είπε η Έιβα. «Εσύ επέλεξες να αφήσεις τις δύο μοναδικές κόρες σου. Εσύ επέλεξες να κρύψεις τα πάντα από όλους και εσύ επέλεξες να σκοτώσεις τη μοναδική μητέρα που είχα ποτέ».
«Δυστυχώς», πρόσθεσε, «αυτή είναι μια επιλογή που δεν μπορεί να διαγραφεί, όσο πολύ κι αν θα ήθελα να μπορούσε».
Τα κορίτσια παρότρυναν τον Φλιν να ομολογήσει τη δολοφονία και να μετανοήσει για τις αμαρτίες του. Η Έιβα είπε στον πατέρα της ότι θα μπορούσε ακόμη «κάποια μέρα να έχει μια θέση στον Παράδεισο».
«Σε παρακαλώ, πες στον Ιησού ότι λυπάσαι», έγραψε. «Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει την τιμωρία σου, αλλά κάποια μέρα θα καθορίσει την αιώνια ανταμοιβή σου».
«Μακάρι να μπορούσες να καταλάβεις ότι οι πράξεις έχουν συνέπειες και ότι έχεις πολλά να πληρώσεις», είπε η Αλίσα στη δήλωσή της. «Το λιγότερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να πεις σε όλους ότι το έκανες και να δεχτείς την απόφαση που σου αναλογεί».
«Δεν σκοπεύω να έρθω να σε επισκεφθώ»
Ο Θεός βρίσκεται στη ζωή της από τον θάνατο της Άσλεϊ, έγραψε η 12χρονη, προσθέτοντας ότι η οικογένειά τους «δεν ήταν ποτέ πιο δυνατή».
«Μέσα από όλα όσα με έβαλες να περάσω, ο Θεός θα καταφέρει να βγάλει κάτι καλό από όλα αυτά», είπε η Αλίσα. «Και, παρεμπιπτόντως, δεν σκοπεύω να έρθω να σε επισκεφθώ».
Η αδελφή και ο γαμπρός της Άσλεϊ περιέγραψαν στο δικαστήριο πώς βοηθούν τα κορίτσια να διαχειριστούν το πένθος τους.
«Σχεδόν κάθε μέρα βλέπουμε τις κόρες της Άσλεϊ να επισκέπτονται τον τάφο της μητέρας τους», δήλωσε ο Μάθιου Κέιτ στο δικαστήριο. «Τις βλέπω να κλαίνε και να της μιλούν. Συχνά ξαπλώνουν στο γρασίδι μπροστά από την ταφόπλακά της, φανταζόμενες με την αθωότητά τους ότι έτσι θα βρεθούν έστω και λίγο πιο κοντά στη μητέρα τους».
Η αδελφή της Άσλεϊ, Κέιλα Κέιτ, δήλωσε ότι θα τιμήσει την κληρονομιά της αδελφής της μαθαίνοντας στις ανιψιές της να αγαπούν βαθιά, να λένε την αλήθεια και να ακολουθούν τον Ιησού.
«Κέιλεμπ, πήρες την Άσλεϊ από αυτόν τον κόσμο, πήρες μια μητέρα από τις κόρες της, διέλυσες μια οικογένεια που σε εμπιστευόταν και δημιούργησες έναν πόνο που η Αλίσα και η Έιβα θα κουβαλούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο για το υπόλοιπο της ζωής τους», είπε.
«Όμως δεν τους πήρες τον Ιησού», πρόσθεσε η Κέιλα Κέιτ. «Δεν πήρες τον Παράδεισο από την Άσλεϊ και δεν κατέστρεψες την πίστη μας».
Ο 40χρονος εξακολουθεί να δηλώνει αθώος
Όταν του δόθηκε η ευκαιρία να απευθυνθεί στο δικαστήριο, ο Φλιν ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της αείμνηστης συζύγου του επειδή παραβίασε τους γαμήλιους όρκους του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη δική του οικογένεια για την «ακλόνητη αγάπη» της.
Ωστόσο, επέμεινε στην αθωότητά του, στρεφόμενος προς τους εισαγγελείς καθώς αρνήθηκε ότι σκότωσε την Άσλεϊ.
«Δυστυχώς έχω πει πολλά ψέματα τα τελευταία δύο χρόνια», είπε, κάνοντας έμμεση αναφορά στην εξωσυζυγική του σχέση. «Όμως, καθώς στέκομαι εδώ ενώπιον του Θεού, ο οποίος είναι ο απόλυτος κριτής μου, δεν λέω ψέματα. Δεν σκότωσα τη σύζυγό μου».
«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου όσο ο Κύριος μου το επιτρέπει», πρόσθεσε.
Ο Φλιν ζήτησε συγγνώμη για τα «γεμάτα μίσος» σχόλια που είχε κάνει για τη σύζυγό του. Πολλά από αυτά ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, όταν η πρώην ερωμένη του διάβασε περισσότερα από 100.000 μηνύματα που είχαν ανταλλάξει κατά τον χρόνο πριν από τον θάνατο της Άσλεϊ.
«Αυτό για το οποίο ντρέπομαι και μετανιώνω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι τα φρικτά πράγματα που είπα για την Άσλεϊ», δήλωσε. «Την αγαπούσα και την αγαπώ. Ήταν η σύζυγός μου».
Ο Φλιν σκούπισε τα δάκρυα από το πρόσωπό του καθώς απευθύνθηκε στις κόρες του, τις οποίες χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου».
«Έχω τόσες σκέψεις και όνειρα για να σας μεγαλώσω και να σας δω να γίνεστε δυνατές γυναίκες του Θεού, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Γι’ αυτό λυπάμαι. Θέλω να είμαι εκεί στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας και γι’ αυτό λυπάμαι», είπε.
«Υπάρχουν τόσα πολλά στα οποία θα ήθελα να μπορώ να είμαι παρών και, επομένως, η καρδιά μου ραγίζει γνωρίζοντας ότι δεν μπορώ. Αλλά σας παρακαλώ να ξέρετε ξανά ότι σας αγαπώ βαθιά και μου λείπετε περισσότερο απ’ όσο θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε».
«Τους πήρες κάτι που δεν μπορούν ποτέ να ξαναπάρουν πίσω»
Πριν ανακοινώσει την ποινή, η δικαστής Ζανίν Πρατ απευθύνθηκε προσωπικά στον Φλιν, επικρίνοντάς τον για τις εγωιστικές πράξεις του, οι οποίες, όπως είπε, διέλυσαν τη ζωή των δύο κοριτσιών και την παιδική τους αθωότητα.
«Τους πήρες κάτι που δεν μπορούν ποτέ να ξαναπάρουν πίσω, τη μητέρα τους», είπε η δικαστής. «Θα ζήσουν με τα σημάδια όσων έκανες για το υπόλοιπο της ζωής τους».Η Πρατ σημείωσε ότι τα κορίτσια θα μεγαλώσουν έχοντας ερωτήματα που κανένα παιδί δεν θα έπρεπε ποτέ να χρειαστεί να θέσει, μεταξύ αυτών και το ερώτημα της Έιβα για το γιατί ο Φλιν μισούσε τόσο πολύ τη μητέρα της.
«Το δικαστήριο δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα για εκείνη και δεν υπάρχει καμία απάντηση που να μπορεί να δικαιολογήσει αυτό που έκανες», είπε η δικαστής στον Φλιν, προτού του επιβάλει τη μέγιστη ποινή.
«Καμία ποινή δεν μπορεί να φέρει την Άσλεϊ πίσω στα παιδιά της. Πρέπει, όμως, να υπάρξει λογοδοσία και πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Drones έπληξαν δύο εμπορικά πλοία ανοιχτά της Βουλγαρίας – Το ένα βυθίστηκε, αγνοείται το πλήρωμα
11:09
Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ προς την Πάτρα
11:09
Νέο πλαίσιο για τις μικρές τράπεζες από την ΕΚΤ - Λιγότερη γραφειοκρατία, μικρότερο εποπτικό κόστος
11:03
Συνελήφθη ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του για την απάτη στον e-ΕΦΚΑ
11:02