ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο στην Ιταλία με νεαρή άστεγη που μοιάζει με την μικρή Μαντλίν

Μυστήριο στην Ιταλία με νεαρή άστεγη που μοιάζει με την μικρή Μαντλίν

Μυστήριο περιβάλλει την ταυτότητα μιας νεαρής κοπέλας που φέρεται να μιλά μόνο αγγλικά και βρέθηκε να περιφέρεται στους δρόμους της Ρώμης.

Το ξανθό κορίτσι που υπολογίζεται πως είναι περίπου 15 χρονών έχει τραβήξει την προσοχή των Ιταλών καθώς παρ’ ότι δεν ξέρει ούτε μια λέξη Ιταλικά, ευγενικά έχει αρνηθεί οποιαδήποτε βοήθεια της έχει προσφερθεί. Μάρτυρες αναφέρουν στη Daily Mail πως της έχουν προσφέρει χρήματα, τα οποία δεν δέχεται, ενώ σε ερωτήσεις τους, απαντά μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Capture

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές θεωρίες για το περίεργο ξανθό κορίτσι. Συγκεκριμένα, βρετανικά και ιταλικά ΜΜΕ θέλουν την νεαρή να θυμίζει εξαφανισμένα παιδιά, όπως την Αμάντα Αντλέϊ, που απήχθη από το Μίσιγκαν το 2008, την Μαρία – Μπριγκίτ Χένσελμαν, που εξαφανίστηκε από τη Γερμανία το 2008 αλλά και την Μαντλίν Μακ Καν, που εξαφανίστηκε το 2007 από την Πορτογαλία και συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα.

Capture copy

Μάλιστα, οι φωτογραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα προσπαθούν να δείξουν τις ομοιότητες που έχουν τα δύο κορίτσια καθώς ηλικιακά, η μικρή Μαντλίν σήμερα θα ήταν 12-13 ετών.

Από την πλευρά τους οι Αρχές της χώρας δήλωσαν πως η κοπέλα τους είπε πως είναι 20 χρονών, από τη Βρετανία, ωστόσο πάνω της δεν βρέθηκε κανένα έγγραφο που να επιβεβαιώνει την ταυτότητά της. Δεν έχει προσωπικά αντικείμενα μαζί της και φοράει εδώ και εβδομάδες την ίδια φούστα, το ίδιο αδιάβροχο μπουφάν και το ίδιο μαύρο παντελόνι. Οι ντόπιοι ανέφεραν πως ακούει και απαντά στο όνομα «Μαρία», αλλά η αστυνομία δηλώνει πως τους έχει δώσει διαφορετικά ονόματα.

Capture copy copy copy

Η αστυνομία προσπαθεί να λύσει το μυστήριο, αλλά μέχρι στιγμής η νεαρή άστεγη δεν θέλει να αναφερθεί στο παρελθόν της ούτε δέχθηκε να κοιμηθεί σε χώρους φιλοξενίας των «κλοσάρ» της Αιώνιας Πόλης.

Η ιστορία της έγινε γνωστή όταν παρουσιάστηκε στην ιταλική εκπομπή «Chi l’ha Visto» και συγκέντρωσε την προσοχή του Ίντερνετ. Παράλληλα έχει ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια για να εντοπίσουν την οικογένεια της ώστε να επιστρέψει στο σπίτι της μέχρι τα Χριστούγεννα.

*Πηγή φωτογραφιών: Missing Persons America, Chi l’ha vista, Mirror

ΔΗΜΟΦΙΛΗ