Τουλάχιστον 33 οι νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κραματόρσκ της Ουκρανίας
Φωτιά μετά από επίθεση με drone σε πολυκατοικία (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Efrem LukatskyΤουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ρωσικό βομβαρδισμό στην ουκρανική πόλη Κραματόρσκ, στα ανατολικά της χώρας, ο οποίος έπληξε δύο αστικά λεωφορεία που κυκλοφορούσαν εκείνη τη στιγμή και ήταν γεμάτα επιβάτες.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, άλλοι 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό, ο οποίος αποτέλεσε στοχευμένη επίθεση κατά αμάχων σε μια περιοχή - «κλειδί» για τη Μόσχα.
Ο Βαντίμ Φιλάσκιν, επικεφαλής της περιφέρειας του Ντονέτσκ, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιτέθηκε στα λεωφορεία -τα οποία ήταν γεμάτα επιβάτες- με σκοπό να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους αμάχους. Τα οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, αφήνοντας πίσω τους μόνο τον μεταλλικό σκελετό και απανθρακωμένα συντρίμμια, ενώ ορισμένα από τα θύματα κείτονταν στο οδόστρωμα.
Ο βομβαρδισμός της Πέμπτης σημειώνεται εν μέσω σημαντικής κλιμάκωσης των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία και μεγάλης αύξησης των θανάτων αμάχων ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, η Ουκρανία έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους αμάχων έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους απ' ό,τι σε ολόκληρο το 2025.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (29 Οκτωβρίου)
06:30
Πότε ισχύει η προστασία από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σε Αττική, Εύβοια, Λακωνία και Ιωάννινα
06:00
Πόθεν Έσχες: Ποια η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του
05:00
ΑΑΔΕ: Έως τις 13 Νοεμβρίου η υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής
04:00