Πεντάγωνο: Ανώτερο στέλεχος της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε επιδρομή
Σε μια από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη Συρία τη 18η Νοεμβρίου, στόχος υπήρξε ο Αμπού Άφγαν αλ Μάσρι, ανώτερος ηγέτης της αλ Κάιντα, ο οποίος και σκοτώθηκε, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.
Ο Κουκ ανέφερε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως ο αλ-Μάσρι, Αιγύπτιος υπήκοος, είχε ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση του Αφγανιστάν και αργότερα μετατέθηκε στον συριακό βραχίονα του εξτρεμιστικού δικτύου.
«Είχε σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν σε όλη τη νοτιοανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένων οργανώσεων οι οποίες ευθύνονται για επιθέσεις εναντίον δυνάμεων των ΗΠΑ και της συμμαχίας στο Αφγανιστάν και άλλων που σχεδίαζαν επιθέσεις (σε χώρες) στη Δύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
SPONSORED
Δεν βρίσκουν εργαζόμενους για σεζόν - Περισσότερες από 80.000 κενές θέσεις εργασίας
20:39
Εύβοια: «Το ρήγμα αυτό μπορεί να δώσει δόνηση 6 Ρίχτερ» λέει ο σεισμολόγος Παπαδόπουλος
20:33
Φωτιά σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με 15 επιβάτες - Έβγαιναν καπνοί από τη μηχανή
20:22
Σεισμός στην Εύβοια: Από Δευτέρα ξεκινούν οι καταγραφές ζημιών - Άμεσα οι αιτήσεις για αποζημιώσεις
20:11