ΚΟΣΜΟΣ

Λύθηκε το μυστήριο με το άστεγο κορίτσι της Ρώμης

Λύθηκε το μυστήριο με το άστεγο κορίτσι της Ρώμης

Η μικρή άστεγη που βρέθηκε να κυκλοφορεί στους δρόμους της Ρώμης είναι 21 ετών, κατάγεται από την Σουηδία, πάσχει από το σύνδρομο Άσπρεγκερ και αγνοείται εδώ και έξι μήνες.

Κι ασφαλώς καμία σχέση δεν έχει με την μικρή Μαντλίν Μακ Καν που εξαφανίστηκε το 2007 από την Πορτογαλία, όπως είχε γραφεί προηγουμένως σε βρετανικά και ιταλικά ΜΜΕ.

Στην ιταλική αστυνομία το κορίτσι έχει δηλώσει πως λέγεται Μαρία και ότι κατάγεται από την Βρετανία. Βρέθηκε μόνη, άστεγη σε μια πλατεία στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, χωρίς διαβατήριο ή κάποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας. Οι ντόπιοι πολίτες μάλιsτα την περιέγραψαν ως ένα ευγενικό κορίτσι που αρνήθηκε να πάρει χρήματα.

Η φωτογραφία της δημοσιεύτηκε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και από την σελίδα «Αγνοούμενα Άτομα της Αμερικής». Μέλη οργανώσεων που ασχολούνται με τον εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων υπέθεσαν πως το μυστηριώδες κορίτσι θα μπορούσα να είναι ένα από τα απαχθέντα παιδιά που έχουν στη βάση των δεδομένων τους.

Η MailOnline είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πως το άστεγο κορίτσι της Ιταλίας είναι η Embla Jauhojärvi, η οποία εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην Σουηδία τον Μάιο.

Ο πατέρας της Tahvo δήλωσε στη βρετανική ιστοσελίδα ότι επικοινώνησε με την ιταλική αστυνομία για τη μεταφορά της κόρης του σε κάποιο ασφαλές μέρος μέχρι ότου να μεταβεί στην Ρώμη για να την συναντήσει και να την οδηγήσει στο σπίτι της.

«Έχουμε χάσει τα ίχνη της εδώ και έξι μήνες. Γνώριζα ότι θα πήγαινε Ιταλία για να σπουδάσει ιταλικά. Ένα εξάμηνο τώρα ζητάω τη βοήθεια της σουηδικής αστυνομίας, αλλά δεν ήταν συνεργάσιμη. Ήλπιζα ότι θα κατάφερνε να επιβιώσει μόνη της και να πετύχει το στόχο της. Θέλω να γυρίσει σπίτι», δήλωσε ο πατέρας.

Εξήγησε τέλος ότι η κόρη του πάσχει από το σύνδρομο Άσπρεγκερ και ότι δεν επικοινώνησε μαζί του από τη στιγμή που έφυγε από την Σουηδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ