ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα ανακοίνωσε την κατάληψη δύο οικισμών στην περιφέρεια του Χαρκόβου

Η Μόσχα ανακοίνωσε την κατάληψη δύο οικισμών στην περιφέρεια του Χαρκόβου

Ένα αυτοκίνητο καίγεται με φόντο ένα κατεστραμμένο κτίριο μετά την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Χάρκοβο

AP Photo/Andrii Marienko

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τους οικισμούς Λουκασόβο και Λομπανόβκα, που βρίσκονται στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, στο πλαίσιο της στρατιωτικής επίθεσης που εξαπέλυσε η Μόσχα κατά της χώρας το 2022.

«Μονάδες της Ομάδας Δυνάμεων “Βορράς” στην περιφέρεια του Χαρκόβου ενισχύουν την περικύκλωση και διευρύνουν την εξωτερική ζώνη ελέγχου. Οι οικισμοί Λουκασόβο και Λομπανόβκα έχουν ασφαλιστεί εντός της περιμέτρου της περικύκλωσης», ανέφερε το υπουργείο σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν νέες επιθέσεις με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στις συνοικίες Χολοντνοχίρσκι και Σλομπίντσκι, επίσης στην περιφέρεια του Χαρκόβου. Από τις επιθέσεις επλήγη υγειονομική μονάδα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι.

Ο στρατιωτικός διοικητής της περιφέρειας του Χαρκόβου, Όλεχ Σινεχούμποφ, ανέφερε ότι δύο από τους τραυματίες στην περιοχή Σλομπίντσκι χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη.

Συνολικά, κατά το τελευταίο 24ωρο, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι άμαχοι τραυματίστηκαν στην περιφέρεια του Χαρκόβου εξαιτίας των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.