ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλιο της Ελευθερίας σε αστέρια του ΝΒΑ και της αμερικάνικης showbiz (pics&vid)

Μετάλλιο της Ελευθερίας σε αστέρια του ΝΒΑ και της αμερικάνικης showbiz (pics&vid)
REUTERS/Carlos Barria

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απένειμε το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την μεγαλύτερη δηλαδή τιμητική διάκριση για τους πολίτες στις ΗΠΑ, σε 21 προσωπικότητες που έχουν διαπρέψει στους τομείς τους. Ανάμεσά τους οι Μπρους Σπρίνγκστιν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τομ Χανκς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και Μάικλ Τζόρνταν.

«Το Μετάλλιο της Ελευθερίας δεν είναι μονάχα η ύψιστη τιμητική διάκριση προς έναν πολίτη του έθνους, πρόκειται για έναν φόρο τιμής στην ιδέα ότι ο καθένας από εμάς, άσχετα από την καταγωγή του, έχει την ευκαιρία να αλλάξει αυτήν την χώρα προς το καλύτερο» είπε ο κ. Ομπάμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Επιστήμονες, φιλάνθρωποι, δημόσιοι λειτουργοί ή στρατιωτικοί, αθλητές και καλλιτέχνες, αυτά τα 21 πρόσωπα συνέβαλαν στο να πάει μπροστά η Αμερική, καθώς ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

JORDAN

(REUTERS/Carlos Barria/ Ο Μπαράκ Ομπάμα βραβεύει τον Μάικλ Τζόρνταν)

Σημειώνεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα τίμησε τους τραγουδιστές Μπρους Σπρίνγκστιν και Νταϊάνα Ρος, τους ηθοποιούς Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τομ Χανκς και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τους μπασκετμπολίστες Μάικλ Τζόρνταν και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, τον αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι, την παρουσιάστρια Έλεν ΝτιΤζένερις, και τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και την σύζυγό του Μελίντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ