ΚΟΣΜΟΣ

Γκουλνάρα Καρίμοβα: Δηλητηρίασαν την κόρη του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν;

Γκουλνάρα Καρίμοβα: Δηλητηρίασαν την κόρη του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν;
Instagram

Ζωντανή ή Νεκρή; Ένα «θρίλερ» εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνίστρια την Γκουλνάρα Καρίμοβα, μεγαλύτερη κόρη του πρώην Προέδρου του Ουζμπεκιστάν, Ισλάμ Καρίμοφ

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικής ιστοσελίδας, τις οποίες αναπαρήγαγαν διεθνή ΜΜΕ αλλά διαψεύδουν ρωσικά, η Καρίμοβα δηλητηριάστηκε και είναι νεκρή. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της ρωσόφωνης ιστοσελίδας Center-1 του Ουζμπεκιστάν, υποστηρίζει ότι η 44χρονη δηλητηριάστηκε στις 5 Νοεμβρίου από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και ετάφη στην πρωτεύουσα Τασκένδη.

https://www.instagram.com/p/p

Επικαλούμενη ανώνυμη πηγή το άρθρο της εφημερίδας γράφει: «Η Γκουλνάρα Καρίμοβα πέθανε - Αποκαλύπτει πηγή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας του Ουζμπεκιστάν».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Καρίμοβα είχε αποφασίσει να έρθει σε επικοινωνία με δημοσιογράφους για να εκφράσει φόβους για τη ζωή της και των παιδιών της, τα οποία πιθανότατα βρίσκονται στο Λονδίνο.

Προσπαθώντας να ρίξει φως στην υπόθεση, ρεπορτάζ του ρωσικού Ria Novosti περιπλέκει τα πράγματα. Επικαλούμενο δικές του ανώνυμες πηγές υποστηρίζει ότι η Καρίμοβα είναι ζωντανή.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι ξεκίνησαν καμπάνια για να εξακριβωθεί η τύχη της μέσα από το hashtag Show Gulnara.

https://www.instagram.com/p/p

Ποια είναι η Γκουλνάρα Καρίμοβα

Μοντέλο, παρουσιάστρια, σχεδιάστρια ρούχων και κοσμημάτων, φίλη διεθνών αστέρων της ροκ σκηνής με σπουδές στο Χάρβαρντ.

Το 2010 το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel υποστήριζε ότι η προσωπική της περιουσία έφτανε τα 530 εκατ. ευρώ.

Είχε καταδικαστεί από ελβετικό δικαστήριο για απάτη.

https://www.instagram.com/p/p

Θεωρείτο, κάποτε, μία από τις πλουσιότερες γυναίκες της Σοβιετικής Ένωσης. Δεν ήταν αγαπητή στους Ουζμπέκους.

Η Γκουλνάρα Καρίμοβα εξαφανίστηκε από προσώπου γης το 2013. Παρότι κάποτε αγαπημένο παιδί του πατέρα της, λίγο πριν από το θάνατό του είχαν έρθει σε ρήξη. Άλλοι έλεγαν ότι την είχε κλείσει σε ψυχιατρείο, κάποιοι άλλοι ότι είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό και ορισμένοι ότι είχε μετακομίσει στο Ισραήλ.

Λίγοι πίστευαν πριν από το 2013 και την αντιπαράθεση με τον πατέρα της, ότι δεν θα τον διαδέχετο στην ηγεσία της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ