ΚΟΣΜΟΣ

Η πάμπλουτη Μπέτσι Ντεβός υπουργός Παιδείας του Τραμπ

Η πάμπλουτη Μπέτσι Ντεβός υπουργός Παιδείας του Τραμπ
O Ντόναλντ Τραμπ με την Μπέτσι Ντεβός REUTERS/Mike Segar

O Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε την Μπέτσι Ντεβός, μια 58χρονη συντηρητική πάμπλουτη φιλάνθρωπο και υπέρμαχο του δικαιώματος να αποφασίζει κανείς μεταξύ του δημοσίου σχολείου, του ιδιωτικού και της κατ’ οίκον εκπαίδευσης, για να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας.

«Υπό την διοίκησή της θα μεταρρυθμίσουμε το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα και θα εξαλείψουμε την γραφειοκρατία που εμποδίζει την πρόοδο των παιδιών μας, προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια εκπαίδευση και μια επιλογή σχολείων υψηλού επιπέδου σε όλες τις οικογένειες» γράφει στο σχετικό δελτίο τύπου ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η υποψηφιότητα Ντεβός πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία.

Η Μπέτσι Ντεβός είπε ότι νιώθει τιμή καθώς επιλέχθηκε «για να προσφέρει εκ νέου στην αμερικανική εκπαίδευση το μεγαλείο της», κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του μεγιστάνα («κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά»). «Το κατεστημένο δεν είναι αποδεκτό στην εκπαίδευση» υπογράμμισε.

Η επιφανής Ρεπουμπλικανή παντρεύτηκε τον Ντικ Ντεβός, έναν εκ των κληρονόμων του Ρίτσαρντ Ντεβός, που διαθέτει την 88η κατά σειρά μεγαλύτερη περιουσία με βάση τον κατάλογο του Forbes του 2016, ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, είναι αδελφή του Έρικ Πρινς, πρώην μέλους των ειδικών δυνάμεων που έκανε περιουσία ιδρύοντας την πρώην Blackwater, την επιχείρηση μισθοφόρων που απασχόλησε την κοινή γνώμη κυρίως στον πόλεμο του Ιράκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ