ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε ισχυρή έκρηξη στα Άδανα (pics&vid)

Τουρκία: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε ισχυρή έκρηξη στα Άδανα (pics&vid)
Twitter

Τρεις νεκρούς και τριάντα τρεις τραυματίες άφησε πίσω της ισχυρή έκρηξη η οποία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην πόλη Άδανα της Τουρκίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του τοπικού κυβερνήτη μια γυναίκα είναι πίσω από την έκρηξη. 

Η έκρηξη έγινε σε κτήριο, όπου βρίσκεται το γραφείο του κυβερνήτη Μαχμούτ Ντεμιρτάς, νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για φλεγόμενο όχημα στο πάρκινγκ του κτηρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου Μεχμέτ Μουεζίνογλου, την επίθεση πραγματοποίησαν ένοπλοι κούρδοι του PKK, όπως μετέδωσε το CNN Turk, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) μετέδωσε ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε ο υπουργός. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Το Κουρδικό PKK και το Ισλαμικό Κράτος έχουν προχωρήσει σε παρόμοιες επιθέσεις στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το CNN Τurk πυκνός μαύρος καπνός έβγαινε από το πάργκινγκ ενώ ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης. Και η πυροβεστική έτρεξε στο σημείο της έκρηξης. Από την έκρηξη πήραν φωτιά και διπλανά οχήματα, ενώ δεν έχει αποκλειστεί και κάποιο απ΄αυτά να ήταν παγιδευμένο.

turkey

(Ihlas News Agency via REUTERS)

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter χαρακτήρισε την έκρηξη ως «άθλια επίθεση». Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της επίθεσης ήταν ο κυβερνήτης.

«Η καταραμένη τρομοκρατία συνεχίζει να βάζει στο στόχαστρο τον λαό μας. Θα την πολεμήσουμε μέχρι το τέλος εις όνομα του ανθρωπισμού», έγραψε ακόμη.

Η πόλη που έγινε η έκρηξη είναι 16χιλιόμετρα μακριά από την αεροπορική βάση Incirlik, απ΄ όπου γίνονται επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία από την αμερικάνικη πλευρά.

tourkia1

(CNN Turk)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ