Τουρκία: Απολύθηκαν 10.500 δημόσιοι υπάλληλοι για διασυνδέσεις με το PKK
Περισσότεροι από 10.500 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί καθώς κρίθηκαν ύποπτοι για διασυνδέσεις με τους ένοπλους κούρδους του PKK, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CNN Turk ο υπουργός Εμπορίου, Μεχμέτ Μουεζίνογλου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Τουρκία έχει απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα τουλάχιστον 125.000 κρατικούς αξιωματούχους έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι 10.500 στους οποίους αναφέρθηκε ο Μουεζίνογλου εντάσσονται στους συνολικά 125.000 ή αν πρόκειται για επιπλέον απολύσεις.
Οι τουρκικές δυνάμεις συγκρούονται με τους αντάρτες του PKK στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου επικρατεί το κουρδικό στοιχείο, και πρόσφατα η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς κατηγορώντας τους για διασυνδέσεις με την ένοπλη οργάνωση ενώ συνέλαβε και φιλο-κούρδους πολιτικούς.
SPONSORED
ΑΡΧΕΛΩΝ: Οι πρώτες φωλιές Caretta caretta για το 2026 είναι γεγονός
17:58
Συμμορία στα Βορίζια: Προθεσμία για να απολογηθούν στα ανίψια - Ο θείος συνελήφθη σε νοσοκομείο
17:52
«Συντετριμμένη» η μητέρα του μικρού Μπεν - Οι βρετανικές Αρχές σταματούν τις έρευνες
17:50
Η Μαρία Πλυτά στις Κάννες: Η «Εύα» γράφει ιστορία για το ελληνικό σινεμά
17:45