ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ εκτόπισε 250 οικογένειες Παλαιστινίων σε αντίποινα για τη δολοφονία δύο στρατιωτών

Το Ισραήλ εκτόπισε 250 οικογένειες Παλαιστινίων σε αντίποινα για τη δολοφονία δύο στρατιωτών
AP

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σήμερα Σάββατο στη Δυτική Όχθη και εκτόπισαν έως και 250 οικογένειες προειδοποιώντας ότι θα πληρωθεί βαρύ τίμημα για τη φονική επίθεση σε δύο στρατιώτες.

Σύμφωνα με το Euronews, o πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι σχεδιάζει επιχείρηση κλίμακας που δεν έχει ξαναδεί το Ισραήλ από τότε που κατέλαβε για πρώτη φορά τη Δυτική Όχθη το 1967.

Η επιχείρηση εξελίσσεται λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της Τρίτης στο Ισραήλ, όπου ο Νετανιάχου αναμένεται να δώσει σκληρή μάχη με το μπλοκ της αντιπολίτευσης που ηγείται ο πρώην αρχηγός του στρατού Γκάντι Αϊζενκοτ.

Το Ισραήλ εν τω μεταξύ προαναγγέλλει επιπλέον ενέργειες ενόψει των γενικών εκλογών της Τρίτης. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «διενεργεί ακριβείς, στοχευμένες και εξονυχιστικές έρευνες» με επίκεντρο την περιοχή όπου δρούσαν οι δύο ένοπλοι, οι οποίοι σκοτώθηκαν και οι δύο στην ανταλλαγή πυρών.