Εκλογές στο Ισραήλ: Στο 31,5% η συμμετοχή μέχρι το μεσημέρι - Η υψηλότερη από τις εκλογές του 1973
Μαζική είναι η προσέλευση των Ισραηλινών στις κάλπες για τις πρώτες εκλογές που γίνονται στη χώρα μετά την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.
Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ανερχόταν στο 31,5% έως το μεσημέρι, σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 28,4% που είχε καταγραφεί την ίδια ώρα στις εκλογές του 2022.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής τη συγκεκριμένη ώρα από το 1973, κατά τις πρώτες εκλογές που διεξήχθησαν μετά τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.
Στο μεταξύ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για παράταση της ψηφοφορίας. Ο Ντιν Λιβνέ, ασκών καθήκοντα γενικού διευθυντή της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, δηλώνει ότι τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μετά τις 10 μ.μ., εάν εξακολουθεί να υπάρχει κόσμος που περιμένει στην ουρά για να ψηφίσει.
Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 7 π.μ. και είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 10 μ.μ.
«Σε πολλά εκλογικά τμήματα υπάρχουν ουρές. Όταν σημειώνεται υψηλή συμμετοχή ψηφοφόρων, είναι αναπόφευκτο να δημιουργούνται ουρές», αναφέρει ο Λιβνέ σε ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, στην Κνεσέτ.
«Δεσμευόμαστε ότι όλοι θα ψηφίσουν. Εάν στις 10 μ.μ. υπάρχει ουρά, τα εκλογικά τμήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι να ψηφίσουν όλοι όσοι έφτασαν πριν από τις 10 μ.μ. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», τόνισε
Αυτό σημαίνει ότι τα exit polls, τα οποία συνήθως δημοσιοποιούνται από τα τηλεοπτικά δίκτυα στις 10 μ.μ., ενδέχεται να καθυστερήσουν εάν τα εκλογικά τμήματα συνεχίσουν να λειτουργούν πέραν αυτής της ώρας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραήλ - ΗΠΑ: Τι σηματοδοτούν οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις - Το Ιράν και η παγκόσμια οικονομία
Εκλογές στο Ισραήλ: Τι θα γίνει μετά το κλείσιμο της κάλπης - Πότε θα ξέρουμε το αποτέλεσμα
Συγγνώμη ζήτησε ο Κιλιάν Εμπαπέ μετά το σάλο για τις δηλώσεις εναντίον του Μάο Τσετούνγκ
14:22
Στο Πειθαρχικό ο Βασίλης Φλωρίδης ο αδερφός του υπουργού Δικαιοσύνης για το άρθρο περί διαφθοράς
14:18
Eνίσχυση της Frontex προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Ο ρόλος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης
14:16
Ορεστιάδα: Απεγκλωβισμός τριών ατόμων από όχημα που εξετράπη στον Πεντάλοφο
14:15