Το μετρό της Στοκχόλμης «απαγγέλλει» Γιάννη Ρίτσο! (pics)
Στίχοι από το ποίημα «Γράμμα στον Ζολιό – Κιουρί» του Γιάννη Ρίτσου κοσμούν τον σταθμό Tensta του μετρό της Στοκχόλμης, της μεγαλύτερης –και ίσως πιο εντυπωσιακής- γκαλερί τέχνης στον κόσμο.
«Να βάζουν όλη την καρδιά τους για τη λευτεριά και την ειρήνη », λένε οι τοίχοι του πιο ωραίου υπόγειου σιδηροδρόμου του κόσμου. Οι στίχοι του Έλληνα ποιητή στο μετρό της Στοκχόλμης εκπροσωπούν τον ελληνικό πολιτισμό με τον καλύτερο τρόπο.

Facebook/Lambros Tsiapalis
Το Tunnelbana δεν είναι ούτε το μεγαλύτερο και σίγουρα ούτε το πιο πολυσύχναστο μετρό του κόσμου, σίγουρα όμως είναι το πιο εντυπωσιακό! Στα 110 χιλιόμετρα των τοιχομάτων του, μωσαϊκά, γλυπτά, ψηφιδωτά και εγκαταστάσεις 150 καλλιτεχνών κάνουν το ταξίδι των επιβατών μια εμπειρία τέχνης που δύσκολα ξεχνιέται.

Facebook/Lambros Tsiapalis
Στο σταθμό Tensta, περίοπτη θέση έχουν οι παραπάνω στίχοι από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Γράμμα στον Ζολιό - Κιουρί», μαγνητίζοντας τα βλέμματα και προκαλώντας –πολλές φορές- την απορία των περαστικών, για το τι μπορεί να λέει η συγκεκριμένη επιγραφή.

Facebook/Lambros Tsiapalis
Συντάξεις Νοεμβρίου: Από σήμερα ξεκινά η καταβολή τους - Πότε θα δοθεί η ενίσχυση των 400 ευρώ
06:00
Σε ποιους νέους κλάδους επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας από τις 16 Νοεμβρίου
05:00
Πώς θα λειτουργεί ο εθνικός «κουμπαράς» - Τι θα ισχύει με την κατάθεση χρημάτων
04:00
Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες στα «κόκκινα δάνεια» - Τι θα ισχύσει για τους τόκους
03:00