Ιράν: Δεν υπάρχει προς το παρόν σχέδιο για συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους, δηλώνει ο Αραγτσί
Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
AP PhotoΔεν υπάρχει προς το παρόν σχέδιο συνάντησης Ιρανών αξιωματούχων με Αμερικανούς ομολόγους τους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί.
Παράλληλα ο Αραγτσί δήλωσε ότι το μήνυμα του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς εξετάστηκε προσεκτικά και αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων σε υψηλό επίπεδο
Αναλυτικότερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο δίκτυο Al Jazeera είπε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους, διευκρινίζοντας ότι οι σχετικές πληροφορίες αποτελούν απλώς εικασίες των μέσων ενημέρωσης.
Πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη δεν θεωρεί προς το παρόν αναγκαία μια τέτοια συνάντηση, καθώς οι όροι που έχει θέσει είναι σαφείς και οι μεσολαβητές συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις γύρω από αυτούς.
Ο Αραγτσί δήλωσε ότι το μήνυμα του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς εξετάστηκε προσεκτικά και αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων σε υψηλό επίπεδο.
Χαρακτήρισε θετική κίνηση την προσπάθεια της αμερικανικής πλευράς να «ανοίξει τον δρόμο για διάλογο και ευρύτερη συνεννόηση», προειδοποίησε ωστόσο ότι, εάν στόχος της Ουάσινγκτον με την αποστολή του μηνύματος είναι η πρόκληση διχασμού, αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμη λάθος που θα προστεθεί στα προηγούμενα σφάλματα των ΗΠΑ.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι, εφόσον η Ουάσινγκτον αποδεχθεί τους όρους της Τεχεράνης, θα ληφθεί απόφαση για το εάν οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν απευθείας ή μέσω μεσολαβητών.
Παράλληλα, ανακοίνωσε την αποστολή ιρανικής αντιπροσωπείας στην Ντόχα, σημειώνοντας ότι και ο αναπληρωτής του βρίσκεται στο Κατάρ για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι New York Times και η Wall Street Journal έγραψαν ότι ο Βανς πρότεινε την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, πράγμα που ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε λέγοντας ότι η πρόταση αφορούσε μόνο την αποστολή ιατρικών προμηθειών.
Αυτές είναι οι χώρες με τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
20:44
Ύποπτο αντικείμενο στη Συγγρού - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
20:32
Χειροπέδες σε 59χρονο για οπλοκατοχή στο Ρέθυμνο - Βρέθηκαν πιστόλι και 1.361 φυσίγγια
20:16
Ιράν: Δεν υπάρχει προς το παρόν σχέδιο για συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους, δηλώνει ο Αραγτσί
20:05