ΚΟΣΜΟΣ

Black Friday: Φρενίτιδα και ουρές στα καταστήματα στις ΗΠΑ (pics)

Black Friday: Φρενίτιδα και ουρές στα καταστήματα στις ΗΠΑ (pics)
REUTERS/Andrew Kelly

Ο θεσμός της Black Friday είναι η συνήθεια που λατρεύουν οι Αμερικανοί. Κάθε χρόνο οι εικόνες από τους Αμερικανούς να αναμένουν σε ουρές υπομονετικά, έξω από τα πολυκαταστήματα προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις εκπτώσεις και των προσφορών των καταστημάτων κάνουν το γύρο του κόσμου και του διαδικτύου.

Ανάλογο είναι το σκηνικό και φέτος στις ΗΠΑ. Χιλιάδες Αμερικανοί συνωστίζονται στα εμπορικά κέντρα και είναι... πρόθυμοι να ποδοπατηθούν προκειμένου να προχωρήσουν στην αγορά που επιθυμούν.

KOSMOS 1

(REUTERS/Andrew Kelly)

KOSMOS 6

REUTERS/Andrew Kelly()

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός της Black Friday ξεκίνησε το 1932 και γιορτάζεται κάθε χρόνο, την Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Την συγκεκριμένη ημέρα, τα εμπορικά καταστήματα διαθέτουν τα εμπορεύματά τους σε χαμηλότερες τιμές, ενώ ανοίγουν από τα χαράματα, με τον κόσμο συχνά να διανυκτερεύει έξω από τις βιτρίνες τους, σε μια προσπάθεια να μπει νωρίτερα μέσα και να καταφέρει να αποκτήσει το προϊόν που επιθυμεί, πριν το προλάβει κάποιος άλλος.

KOSMOS 3

(REUTERS/Andrew Kelly)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες η Black Friday σηματοδοτεί για τους Αμερικανούς πολίτες και την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

KOSMOS 4

(REUTERS/Andrew Kelly)

KOSMOS 5

(REUTERS/Kamil Krzaczynski)

Διαβάστε επίσης:

Black Friday: Ουρές στη Θεσσαλονίκη - «Αμερικανιές» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (pics)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ