ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: Συνεχίζεται η απεργία - νέες ακυρώσεις πτήσεων

Lufthansa: Συνεχίζεται η απεργία - νέες ακυρώσεις πτήσεων
REUTERS / RALPH ORLOWSKI

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ματαίωσε σήμερα περίπου 830 πτήσεις εξαιτίας της απεργίας των πιλότων, ενώ αναστάτωση θα υπάρξει το Σαββατοκύριακο στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων καθώς η διένεξη εντείνεται.

Οι μετοχές της Lufthansa, οι οποίες έχουν σημειώσει πτώση 13% φέτος, σημείωσαν περαιτέρω πτώση σήμερα. Οι επενδυτές ανησυχούν για την προοπτική μιας μακροχρόνιας απεργίας στη γερμανική αεροπορική εταιρεία, καθώς ούτε οι πιλότοι ούτε η διεύθυνση της εταιρείας δείχνουν πρόθυμοι να υποχωρήσουν.

Από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης, η Lufthansa έχει ματαιώσει περισσότερες από 2.600 πτήσεις αφότου οι πιλότοι που εκπροσωπούνται από το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC), κήρυξαν απεργία την Τετάρτη, αναστατώνοντας τα ταξιδιωτικά σχέδια περισσοτέρων από 315.000 επιβάτες.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, το συνδικάτο αύξησε την πίεση στη διοίκηση και παρέτεινε την απεργία για τρίτη φορά χθες Πέμπτη, λέγοντας πως όλες οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που θα αναχωρήσουν αύριο Σάββατο από τη Γερμανία θα επηρεασθούν έως τα μεσάνυχτα. Η σημερινή απεργία επηρεάζει της πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Η απεργία των πιλότων είναι η 14η που πραγματοποιούν από το 2014. Το συνδικάτο θέλει μέση ετήσια μισθολογική αύξηση 3,7% για 5.400 πιλότους στη Γερμανία σε μια περίοδο πέντε ετών από το 2012. Η Lufthansa έχει προσφέρει αύξηση 2,5% σε έξι χρόνια ως το 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ