Μαργ. Σχοινάς: Ευεργετική για ΕΕ η λύση του Κυπριακού
Την άποψη ότι μια λύση στο Κυπριακό θα έχει «ευεργετικές συνέπειες» για την ΕΕ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, συμπληρώνοντας ότι γι’ αυτό το λόγο η Επιτροπή και ο πρόεδρος Γιούνκερ, «εμπλέκονται πλήρως» στην αναζήτηση λύσης.
«Παρακολουθούμε από κοντά τις συνομιλίες και η Επιτροπή επαναβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της στην προσήλωση και των δύο ηγετών έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στα προβλήματα της Κύπρου που εκκρεμούν» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως η Επιτροπή «καλεί όλες τις πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε φαίνεται να γίνεται».
«Και οι δύο ηγέτες ξέρουν ότι έχουν την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου Γιούνκερ, καθώς είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειάζεται στις δύο πλευρές και τα Ηνωμένα Έθνη σε αυτή τη διαδικασία», ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς κι κατέληξε λέγοντας:
«Είναι προφανές ότι μια λύση στο Κυπριακό πρόβλημα θα έχει ευεργετικές συνέπειες για την ΕΕ και όχι μόνο, γι’ αυτό ο πρόεδρος Γιούνκερ και η ομάδα του έχουν πλήρως εμπλακεί και στηρίζουν τις προσπάθειες».
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις το 2027 - Αναλυτικά οι τομείς
04:00
«Achaia Pass»: Μπαίνει και η Αχαΐα στα voucher του τουρισμού
03:00
Πράσινα και μπλε τιμολόγια από την ΔΕΗ: Αυτές είναι οι χρεώσεις για τον Οκτώβριο
02:00
Πώς μπορούν να εκδώσουν την κάρτα εισόδου στον Δακτύλιο οι πολίτες
01:00