Βραζιλία: Νέο σκάνδαλο και παραίτηση υπουργού
Ένας σημαντικός υπουργός του προέδρου της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ και γραμματέας της κυβέρνησης, υπεύθυνος για τις σχέσεις με το Κογκρέσο, υπέβαλε την παραίτησή του.
Ο λόγος για τον Γκεντέλ Βιέιρα Λίμα, ο οποίος οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, έπειτα από κατηγορίες ότι ο πρόεδρος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ώστε να τον βοηθήσει σε μια διαπραγμάτευση για την αγορά ακινήτου.
Την περασμένη εβδομάδα, ένα άλλο μέλος της κυβέρνησης, ο υπουργός Πολιτισμού Μαρσέλο Καλέρο, είχε υποβάλει την παραίτησή του. Ο Καλέρο υποστήριξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως ο Τέμερ τον πίεσε να επιτρέψει τη συνέχιση των κατασκευαστικών εργασιών σε μια πολυκατοικία πολυτελών διαμερισμάτων που είχαν σταματήσει λόγω της νομοθεσίας που προστατεύει τα διατηρητέα κτίρια.
Ο Λίμα είχε επενδύσει σε μια μονάδα αυτού του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σαλβαδόρ.
«ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ»: Γεραπετρίτης: «Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο»
10:52
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιδότηση πρόσληψης 10.000 άνεργων γυναικών
10:48
Στο εδώλιο ο ηθοποιός Τίμοθι Μπάσφιλντ: Βαριές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
10:41
Αστάθεια στις αγορές πετρελαίου - Τι βλέπουν οι αναλυτές
10:41