Βραζιλία: Νέο σκάνδαλο και παραίτηση υπουργού
Ένας σημαντικός υπουργός του προέδρου της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ και γραμματέας της κυβέρνησης, υπεύθυνος για τις σχέσεις με το Κογκρέσο, υπέβαλε την παραίτησή του.
Ο λόγος για τον Γκεντέλ Βιέιρα Λίμα, ο οποίος οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, έπειτα από κατηγορίες ότι ο πρόεδρος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ώστε να τον βοηθήσει σε μια διαπραγμάτευση για την αγορά ακινήτου.
Την περασμένη εβδομάδα, ένα άλλο μέλος της κυβέρνησης, ο υπουργός Πολιτισμού Μαρσέλο Καλέρο, είχε υποβάλει την παραίτησή του. Ο Καλέρο υποστήριξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως ο Τέμερ τον πίεσε να επιτρέψει τη συνέχιση των κατασκευαστικών εργασιών σε μια πολυκατοικία πολυτελών διαμερισμάτων που είχαν σταματήσει λόγω της νομοθεσίας που προστατεύει τα διατηρητέα κτίρια.
Ο Λίμα είχε επενδύσει σε μια μονάδα αυτού του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σαλβαδόρ.
Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων
05:00
ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας
04:00
Κατώτατος μισθός: Τι σημαίνει η αύξησή του πάνω από 950 ευρώ - Ποιοι και πόσο κερδίζουν
03:00
«Προσωπικός Βοηθός»: Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα - Τα κριτήρια
02:00