2 στους 3 Γερμανούς εγκρίνουν τη Μέρκελ
Δύο στους τρεις Γερμανούς (ποσοστό 64%) εγκρίνουν την απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ να είναι ξανά υποψήφια στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017, σύμφωνα με νέα του σταθμού ZDF.
Από τους 1.258 ανθρώπους που συμμετείχαν στην τηλεφωνική δημοσκόπηση μεταξύ 22-24 Νοεμβρίου, το 33% είπε ότι διαφωνεί με την εκ νέου υποψηφιότητά της. Από τους ψηφοφόρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και του "αδελφού" κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) την υποψηφιότητα της Μέρκελ στηρίζει το 89%.
Πιθανότεροι αντίπαλοι της Μέρκελ για την καγκελαρία ενδέχεται να είναι ο νυν αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Το SPD θα ανακοινώσει τον υποψήφιο του στα τέλη Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 51% των Γερμανών προτιμά τον Σουλτς από τον Γκάμπριελ (29%). Ωστόσο, αν είχαν να επιλέξουν μεταξύ της Μέρκελ και του Σουλτς, το 47% θα ψήφιζε την καγκελάριο και το 39% τον Σουλτς. Σε μια μονομαχία μεταξύ των δύο πολιτικών ωστόσο η Μέρκελ θα λάμβανε ποσοστό 63% έναντι μόλις 25% του νυν αντικαγκελάριου.
Ισραήλ σε Ερντογάν για Χαμάς: «Αν θέλει να βοηθήσει τους συντρόφους του να τους πάρει στην Αττάλεια»
19:28
Υπόγειες σήραγγες μήκους 9 χλμ στην Αγία Σοφία - Επιβεβαιώθηκε ο αστικός μύθος
19:20
Βουλή: Αρνητική εισήγηση της επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας Αυγενάκη - Λαζαρίδη
19:11
Δίκη για τη φονική έκρηξη σε ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη: «Ήθελα να πάρω τα λεφτά» είπε ο κατηγορούμενος
19:02