ΚΟΣΜΟΣ

Τροχαίο δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο στη Γαλλία – Πληροφορίες για πολλά θύματα

Τροχαίο δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο στη Γαλλία – Πληροφορίες για πολλά θύματα

Φωτογραφία αρχείου από ασθενοφόρο στη Γαλλία 

(AP Photo/David Vincent)

Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές σημειώθηκε σήμερα το πρωί, γύρω στις 7:00, στην κοινότητα Λαν του νομού Αιν, στη Γαλλία, σύμφωνα με το δίκτυο BFMTV. 

Ο νομάρχης έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν «αρκετά θύματα». Υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα του συμβάντος, ο ίδιος ανακοίνωσε ακόμη την ενεργοποίηση του «νομαρχιακού επιχειρησιακού κέντρου για τον συντονισμό των προσπαθειών των διαφόρων ομάδων διαχείρισης κρίσεων».

Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι αρχές επιβολής του νόμου βρίσκονται ήδη στο σημείο, ενώ έχουν επιστρατευτεί και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το λεωφορείο «βγήκε από τον δρόμο και προσέκρουσε σε δέντρο μέσα στο χαντάκι», δήλωσε στο πρακτορείο AFP ο δήμαρχος του Λαν, Ιβ Κριστέν.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι δύο άτομα βρίσκονται σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, ενώ υπάρχουν πολλοί ακόμη τραυματίες.

Ο Φιλίπ Ταμπαρό, κυβερνητικός αξιωματούχος αρμόδιος για τις μεταφορές, ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας X ότι μεταβαίνει στο σημείο.

Ο Εντουάρ Ζεφρέ, από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, περιέγραψε την κατάσταση ως «μια οδυνηρή δοκιμασία όταν οι μαθητές μας, τα παιδιά μας, πέφτουν θύματα ενός τέτοιου ατυχήματος», κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου που κάλυψε το BFMTV.

«Η σκέψη μου, όπως και της κυβέρνησης και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία στέκεται στο πλευρό τους, βρίσκεται στις οικογένειες», δήλωσε.