ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν νοσοκομείο

Συρία: Πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν νοσοκομείο
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Sultan Kitaz

Αεροσκάφη της ρωσικής ή της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν την Παρασκευή ένα γυναικολογικό νοσοκομείο στην επαρχία Ιντλίμπ -που ελέγχεται από τους αντάρτες-, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, όπως ανέφεραν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια οργάνωση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι οι επιδρομές έπληξαν το νοσοκομείο που βρίσκεται στο χωριό Τερμανίν στα σύνορα των επαρχιών Ιντλίμπ και Χαλεπιού, θέτοντας το εκτός λειτουργίας. Δαμασκός και Μόσχα αρνούνται ωστόσο ότι στοχοθετούν νοσοκομεία.

Οι επιδρομές κατέστρεψαν την ανατολική πλευρά του κτιρίου και προκάλεσαν ζημιές στις αίθουσες επειγόντων περιστατικών και των χειρουργείων, τόνισε ο οργάνωση με ανακοίνωση της.

Ένα βίντεο που κοινοποίησε η συριακή ανθρωπιστική οργάνωση Σαφάκ δείχνει ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο και την πρόσοψη του νοσοκομείου να έχει γίνει χαλάσματα.

Τέσσερις διαδοχικές ρουκέτες έπληξαν το νοσοκομείο ανέφερε ο Ασαντ αλ Χαλάμπι, μέλος της οργάνωσης Σαφάκ που λειτουργεί το νοσοκομείο.

«Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», σημείωσε τέλος ο Χαλάμπι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ