ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης: «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να οδηγήσουν το Ιράν σε οικονομική κατάρρευση»

Φρουροί της Επανάστασης: «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να οδηγήσουν το Ιράν σε οικονομική κατάρρευση»
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH/ ΑΠΕ ΜΠΕ

Εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους για τον αποκλεισμό της ιρανικής οικονομίας και τη διακοπή των εμπορικών οδών της χώρας, καθώς η Τεχεράνη έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και διατηρεί στενή επικοινωνία με τις γειτονικές χώρες.

Ο Χοσεΐν Μοχεμπί αναφερόταν στην αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «Task Force Iron Gate», η οποία ξεκίνησε με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών περιορισμού της μεταφοράς προηγμένων όπλων και άλλων υλικών που υπόκεινται σε κυρώσεις από την Τεχεράνη, μέσω των χερσαίων συνόρων της και της Κασπίας Θάλασσας.

«Το σχέδιο Iron Gate δεν είναι παρά ένα παιχνίδι λέξεων. Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους μέσω αυτής της προσέγγισης, δηλαδή να ασκήσουν ασφυκτική οικονομική πίεση με σκοπό να προκαλέσουν την οικονομική κατάρρευση του Ιράν», δήλωσε ο Μοχεμπί στο ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.