ΚΟΣΜΟΣ

Ένας νεκρός από τον σεισμό των 6,5R στο Τατζικιστάν

Ένας νεκρός από τον σεισμό των 6,5R στο Τατζικιστάν

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του χθες, Παρασκευή, από τον σεισμό των 6,5R που έπληξε το Τατζικιστάν και περιοχές της επαρχίας Σιντζιάνγκ στη βορειοδυτική Κίνα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 22:24 τοπική ώρα (16:24 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 12 χιλιομέτρων σε μια απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα της Κίνας με το Τατζικιστάν, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ.

Η δόνηση έπληξε μια αραιοκατοικημένη περιοχή, 170 χλμ. από την πόλη Κάσι, γνωστή την γλώσσα της μειονότητας των Ουιγούρων με το όνομα Κάσγκαρ, στο νότιο τμήμα της Σιντζιάνγκ, περίπου 150 χλμ. από τα σύνορα με το Κιργιστάν.

Ένας χωρικός έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε μια κατοικία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο τις τοπικές Αρχές.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, η κινεζική σεισμολογική υπηρεσία από την πλευρά της έκανε λόγο περί σεισμού μεγέθους 6,7 βαθμών σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και εκτιμώντας πως το επίκεντρο βρισκόταν στην περιοχή Άκτο, στην αυτόνομη κιργιζική περιοχή Κιζιλσού.

Οι Αρχές του Πακιστάν ανέφεραν από την πλευρά τους πως ο σεισμός έγινε αισθητός στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, προσθέτοντας πάντως ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ