Η κατανάλωση παγωτού το πρωί κάνει καλό στον εγκέφαλο
Είναι και επίσημα αποδεδειγμένο από έρευνα πως το παγωτό βοηθά στην εγκεφαλική λειτουργία, όταν η κατανάλωσή του γίνεται το πρωί όμως.
Ήταν κοινό μυστικό από την αρχαιότητα ότι ο πάγος βοηθά τον εγκέφαλο. Κατά τον πέμπτο αιώνα π.Χ. οι αρχαίοι έλληνες έτρωγαν χιόνι αναμεμειγμένο με μέλι και φρούτα και ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, ενθάρρυνε τους ασθενείς του να τρώνε πάγο καθώς «ζωντανεύει και βοηθά στην ευημερία».
Ο Yoshihiko Koga, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Kyorin του Τόκιο, έκανε σειρά κλινικών δοκιμών στις οποίες οι συμμετέχοντες έπρεπε να φάνε παγωτό αμέσως μόλις ξυπνήσουν.
Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν πως «η λειτουργία του εγκεφάλου έδειξε αύξηση στα υψηλής συχνότητας κύματα άλφα, κάτι που είναι συνδεδεμένο με αυξημένα επίπεδα εγρήγορσης».
Αν με το δίκιο σας αναρωτιέστε τι είναι τα κύματα άλφα η απάντηση έρχεται. Λοιπόν κύματα άλφα είναι ταλαντούμενες ηλεκτρικές τάσεις μέσα στον εγκέφαλο, όταν το άτομο είναι ξύπνιο και ήρεμο. Τα εν λόγω κύματα έχουν συνδεθεί με μείωση της κατάθλιψης και αύξηση της δημιουργικότητας.
Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ (vids)
12:11
Θεσσαλονικη: Αγρότες επιχειρούν να στήσουν μπλόκο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
12:02
Βραζιλία: Βίντεο καταγράφει αεροπλάνο με 180 επιβάτες που τυλίχθηκε στις φλόγες πριν απογειωθεί (vid)
11:59
Το Netflix σε «αποκλειστικές διαπραγματεύσεις» για την εξαγορά της Warner Bros Discovery
11:59