ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις για το Mannequin Challenge από τα «Λευκά Κράνη» (vid)

Αντιδράσεις για το Mannequin Challenge από τα «Λευκά Κράνη» (vid)
YOUTUBE

Ανάλογες εικόνες έχουν δει τα «μάτια» ολόκληρου του πλανήτη εκατοντάδες φορές την τελευταία πενταετία που διαρκεί ο συριακός εμφύλιος. Διασώστες να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ζωντανούς, ανθρώπους που παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια κάποιου βομβαρδισμένου κτιρίου στη Συρία. Μόνο που αυτό το βίντεο ήταν διαφορετικό από τα άλλα και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Υπάρχει λόγος που συνέβη αυτό... Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, διασώστες με λευκά κράνη ή πιο απλά, τα «λευκά κράνη», αποφασίζουν να επιδοθούν σε 'Mannequin Challenge' τη στιγμή απεγκλωβισμού τραυματία.

Οι δύο διασώστες «παγώνουν», την ίδια ώρα που ο τραυματίας φαίνεται να πονά και να περιμένει απεγνωσμένα τη λύτρωση και αφού περνούν κάποια δευτερόλεπτα, επιστρέφουν στο έργο τους και απεγκλωβίζουν τον Σύρο πολίτη από τα συντρίμμια του κτιρίου.

Όπως επικαλέστηκαν υπεύθυνοι των Επαναστατικών Δυνάμεων της Συρίας (RFS) που ανέβασαν το βίντεο στο διαδίκτυο, στόχος τους ήταν «να ευαισθητοποιηθεί ο δυτικός κόσμος για αυτά που συμβαίνουν στη Συρία».

Έπειτα από έντονες «διαδικτυακές» διαμαρτυρίες, ωστόσο, η συριακή Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι «πρόκειται ξεκάθαρα για λανθασμένη κρίση. Απολογούμαστε εκ μέρους των εθελοντών που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης».

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ