ΚΟΣΜΟΣ

Ο απίθανος τρόπος ενός εργαζόμενου της Google να μαζέψει χρήματα!

Ο απίθανος τρόπος ενός εργαζόμενου της Google να μαζέψει χρήματα!
Rueters

Πολύ σύντομα μετά την μετακόμιση του από τη Μασαχουσέτη για να δουλέψει στην Google, o 23χρονος Μπράντον κατάλαβε ότι το να ενοικιάσει ένα διαμέρισμα δεν τον συνέφερε καθόλου. Αντί λοιπόν να πληρώνει σπίτι στο πολύ ακριβό Σαν Φρανσίσκο, αποφάσισε να μείνει σε ένα φορτηγό 11 τετραγωνικών μέτρων.

Η ιδέα προέκυψε όταν ο Μπράντον – το επίθετο του οποίου παρέμεινε μυστικό με δική του επιθυμία – έκανε την πρακτική του στην Google και ζούσε στο πιο φτηνό μέρος που μπορούσε να βρει. Ακόμη και γι΄αυτό όμως πλήρωνε 65 δολάρια την βραδιά, ήτοι 2.000 δολάρια κάθε μήνα.

«Συνειδητοποίησα ότι πλήρωνα υπερβολικά μεγάλο ποσό για το διαμέρισμα που έμενα και δεν ήμουν σχεδόν ποτέ στο σπίτι». «Είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογήσεις ένα τέτοιο πέταμα χρημάτων. Στην πραγματικότητα τα καις – δεν κάνεις αποταμίευση και δεν χτίζεις το μέλλον σου – δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με αυτό».

Σταδιακά, σύμφωνα με τον Indipendent, έφτιαξε το πλάνο στο μυαλό του και όταν το ολοκλήρωσε ξεκίνησε τις πρακτικές κινήσεις, καθώς θα επέστρεφε για μόνιμη δουλειά στην εταιρία. Αγόρασε ένα φορτηγό του 2006 με 252.000 χιλιόμετρα, το οποίο του κόστισε 10.000 δολάρια. Μέσω του blog του «Thoughts from Inside the Box» κατέγραφε κάθε στιγμή της διαδικασίας.

Το μοναδικό στάνταρ ποσό που δίνει κάθε μήνα είναι 121 δολάρια για την ασφάλεια του φορτηγού, καθώς δεν πληρώνει ρεύμα και τον λογαριασμό του τηλεφώνου τον καλύπτει η Google.

«Δεν έχω τίποτα που να χρειάζεται πρίζα», εξηγεί στο blog του και συνεχίζει: «Το φορτηγό έχει μερικά φώτα στην οροφή και έχω μια λάμπα με μπαταρίες που χρησιμοποιώ το βράδυ. Έχω μια φορητή μπαταρία που την φορτίζω κάθε μέρα στην δουλειά και την χρησιμοποιώ για να φορτίζω το κινητό και τα ακουστικά μου το βράδυ».

google copy

(REUTERS/Baz Ratner)

Ο χώρος που του δίνει το φορτηγό είναι αρκετός για τον ίδιο. «Τα μόνα που έχω είναι ένα κρεβάτι, μια ντουλάπα και έφτιαξα έναν καλόγερο για να κρεμάω τα ρούχα μου. Πέρα απ΄αυτά μερικά λούτρινα ζωάκια και πάνω κάτω τίποτα άλλο».

Το θέμα του φαγητού και του μπάνιου τα τακτοποιεί στην εταιρία. Τρώει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό στην δουλειά και κάνει μπάνιο κάθε πρωί στις τουαλέτες του γυμναστηρίου που υπάρχει εκεί. «Έχω ως στόχο να αποταμιεύσω το 90% των χρημάτων που βγάζω, για να τα χρησιμοποιήσω για τα φοιτητικά μου δάνεια και επενδύσεις».

Όταν αποφοίτησε από την σχολή του χρωστούσε 22.434 δολάρια σε δάνεια και μέσα σε τέσσερις μήνες έχει πληρώσει 16.449. «Με μια συντηρητική εκτίμηση (και συμπεριλαμβανομένων των μπόνους μου) περιμένω να έχω αποπληρώσει μέσα στο επόμενο εξάμηνο, έχοντας μαζέψει χιλιάδες δολάρια με το καθορισμένο 10ετες ή 20ετες πλάνο μου», εξηγεί.

Η ζωή στο φορτηγό του δίνει την δυνατότητα να γευματίζει σε καλό εστιατόρια και να ζει το Σαν Φρανσίσκο στο μέγιστο. Ακόμη ένα πλεονέκτημα είναι η μετακίνηση. Η διαδρομή από το μέρος που παρκάρει μέχρι την είσοδο της Google είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα με τα πόδια, από τις πολλές ώρες που θα έπρεπε να υπομένει την κίνηση.

Πέρα από μια τυχαία συνάντηση με ένα φύλακα ένα βράδυ που γύριζε αργά από το σινεμά, δεν έχει αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα. Ο ίδιος υπεραμύνεται της επιλογής του συνεχώς λέγοντας πως κανένα από τα δωμάτια που έζησε δεν ήταν μεγαλύτερο από τα 11 τετραγωνικά.

Η ζωή στο φορτηγό του προσφέρει πολλά περισσότερα από την οικονομική ελευθερία. Τον βγάζει από την ζώνη ασφάλειας του, μια εμπειρία που του χρειάζεται καθώς σκοπεύει να ταξιδέψει τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ