ΚΟΣΜΟΣ

Οι άμαχοι εγκαταλείπουν το Χαλέπι

Οι άμαχοι εγκαταλείπουν το Χαλέπι
REUTERS/Abdalrhman Ismail

Περισσότεροι από 4.000 άμαχοι εγκατέλειψαν σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών ανταρτοκρατούμενο τμήμα του Χαλεπιού, λόγω της ταχείας προέλασης των κυβερνητικών δυνάμεων. Τον απολογισμό αυτόν δίνει στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νωρίτερα, ο στρατός της Συρίας ανακοίνωσε ότι κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο και δεύτερη κατοικημένη περιοχή στο ανατολικό Χαλέπι, μέσα σε διάστημα 48 ωρών.

«Από τη νύχτα, σχεδόν 1.700 άμαχοι έφυγαν προς τις περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις την ώρα που περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν καταφύγει στην κουρδική συνοικία Σέιχ Μαγκσούντ» αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο συριακός στρατός τόνισε σε ανακοίνωσή του, ότι με την υποστήριξη των συμμάχων του, έχει τον πλήρη έλεγχο της συνοικίας Τζαμπάλ Μπάντρο, την οποία ελέγχουν από το Σάββατο, οι στρατιωτικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Τα ρωσικά πρακτορεία από την πλευρά τους αναφέρουν πως 900 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 119 παιδιά έχουν εγκαταλείψει τη συνοικία αυτή.

Ο Σύρος Μουχαμάντ -ο οποίος δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του- κατήγγειλε στο πρακτορείο Reuters επιθέσεις με τοξικά αέρια από τον συριακό στρατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ