ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός σκακιστής-διάνοια που έπεσε από ταράτσα κάνοντας παρκούρ

Νεκρός σκακιστής-διάνοια που έπεσε από ταράτσα κάνοντας παρκούρ
World News

Τραγικό τέλος βρήκε μια διάνοια του σκακιού, ο οποίος κατά την διάρκεια εξάσκησης στο παρκούρ προσπάθησε να πηδήξει μεταξύ δύο ταρατσών στη Μόσχα και έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρωσία, ο 20χρονος Γιούρι Ελισέεβ έχασε την ζωή του το βράδυ του Σαββάτου πέφτοντας από 12οροφη πολυκατοικία.

Ο νεαρός ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής κάτω των 16 το 2012 και είχε πάρει τον τίτλο του grandmaster, του παίκτη με την μέγιστη δυνατή ικανότητα στο παιχνίδι, σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Ο 20χρονος έκανε πρακτική στο παρκούρ, που περιλαμβάνει σκαρφάλωμα, πηδήματα και δύσκολες ακροβατικές κινήσεις.

Ο στενός φίλος και επίσης παίκτης σκακιού, Ντανιίλ Ντούντοβ έγραψε στην σελίδα του στο Facebook: «Εκείνη την νύχτα σκοτώθηκε ένας στενός φίλος, ένας λαμπρός σκακιστής και ένας αναλυτής, ένας από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους που ξέρω».

chess news

(Chess-News)

Και άλλοι φίλοι του Ελισέεβ έκαναν τους δικούς τους φόρους τιμής εις μνήμην του 20χρονου.

Ο Άζατ Σαγικουτντίνοβ έγραψε: «Τα συλλυπητήρια μου, είναι απίστευτο. Πριν μερικά χρόνια έπαιξα μαζί του... Πριν μερικές μέρες άκουγα τα σχόλια του για τον αγώνα... Φρίκη».

Το παρκούρ έχει συνδεθεί με πολλούς θανάτους νεαρών, που παραβλέποντας τους κανόνες ασφαλείας προχώρησαν σε ριψοκίνδυνες κινήσεις.

Νωρίτερα φέτος ένας 13χρονος έπεσε από τα 30 μέτρα από κτήριο στη Ρωσία, αφού επιχείρησε παράτολμη κίνηση.

skakistis

(Chess-News)

Το παιδί έκανε επίδειξη στους φίλους του, κρεμάστηκε στο κενό και κρατιόταν με τα δάχτυλά από τον ένατο όροφο, όπως ενημέρωσε η αστυνομία της νοτιοδυτικής Ρωσίας.

Καθώς προσπάθησε να ανέβει πάνω, ένα από τα τούβλα του κτηρίου έπεσαν με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό και να προσγειωθεί στο έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ