ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόκο: Εκπομπή δείχνει στις γυναίκες πώς να καλύπτουν τις μελανιές από βία με μεικάπ

Μαρόκο: Εκπομπή δείχνει στις γυναίκες πώς να καλύπτουν τις μελανιές από βία με μεικάπ
Εκπομπή Sabahiyat Channel 2M/ Μαρόκο

Θύελλα αντιδράσεων των γυναικών στο Μαρόκο προκάλεσε μια εκπομπή στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας Channel 2M, η οποία παρουσίασε θέμα για το πώς μπορεί μία γυναίκα να καλύψει με μέικαπ τα σημάδια ενδοοικογενειακής βίας.

Στο βίντεο με το απόσπασμα της εκπομπής Sabahiyat, μία χαμογελαστή μακιγιέζ, δίνει οδηγίες στις γυναίκες που έχουν υποστεί βία για το πώς να καλύψουν μελανιές και σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα τους και να ...συνεχίσουν τη ζωή τους.

Μάλιστα, το πρόσωπο του μοντέλου φαίνεται να είναι πρησμένο και καλυμμένο με ψεύτικες μελανιές. «Ελπίζουμε αυτά τα κόλπα ομορφιάς να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε τη ζωή σας», αναφέρει χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια της εκπομπής στο τέλος της επίδειξης.

Το βίντεο προβλήθηκε στο Μαρόκο στις 23 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας κατά των Γυναικών και οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και γεμάτες οργή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, εκατοντάδες γυναίκες υπέγραψαν αίτηση ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις στο κανάλι καθώς και την απολογία των υπεύθυνων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός αφαίρεσε το απόσπασμα της εκπομπής από την ιστοσελίδα του και στη σελίδα του στο Facebook και προέβη σε μία λιτή ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων εξηγεί ότι «επρόκειτο για ακατάλληλο περιεχόμενο και αρχισυντακτικό λάθος κρίσης σε ό,τι αφορά την ευαίσθητη φύση και τη βαρύτητα του ζητήματος τη βίας ενάντια στις γυναίκες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ