ΚΟΣΜΟΣ

8 εκατομμύρια Γερμανοί ζουν από την Πρόνοια

8 εκατομμύρια Γερμανοί ζουν από την Πρόνοια
twitter

Η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδόν το 10% των πολιτών στην Γερμανία, δηλαδή περίπου οκτώ εκατομμμύρια πολίτες, εξαρτώνται από τα κοινωνικά βοηθήματα, ενώ το 2014 οπότε ήταν 7,4 εκατομμύρια.

Η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λογο στην χορήγηση των βοηθημάτων αυτών στους πρόφυγες οι οποίοι αιτούνται ασύλου.

Οπως γράφει το ΑΠΕ, οι πλέον εξαρτημένοι από τα κοινωνικά βοηθήματα ήταν οι κάτοικοι του Βερολίνου (19,4%) και της Βρέμης (18,5%), δύο πόλεις-κρατίδια οι οποίες έχουν πτωχεύσει. Το μικρότερο ποσοστό εχόντων ανάγκη καταγράφεται φυσικά στα πλούσια κρατίδια της Βαυαρίας (5,2%) και της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Επίσης, η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 30,1% των ανέργων, κάθε τρίτος άνεργος δηλαδή, δεν μπορεί να καλύψει τις θεωρούμενες απο την Ευρωπαϊκή Ενωση απαραίτητες βιωτικές ανάγκες (ενοίκιο, νερό, θέρμανση, τροφή, όπως κρέας ή ψάρι ή ομοειδή τρόφιμα τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα και φυσικά δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, πλυντήριο, τηλεόραση και τηλέφωνο), ενώ δεν μπορούν να κάνουν διακοπές ούτε μια βδομάδα το χρόνο, όπως προκύπτει από την έρευνα η οποία βρίσκεται εν γνώσει του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Συγκριτικά: το 2008 ήταν 26% και το 2012 το ποσοστό ανερχόταν ήδη σε 30%. Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι η Γερμανία βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία κάτω από το μέσο όρο της ΕυρωπαΪκής Ενωσης, ο οποίος το 2015 ήταν 25,2%.

Η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά κατόπιν σχετικής επερώτησης του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στην Μπούντεσταγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ