ΚΟΣΜΟΣ

Θεματικό πάρκο ζητά συγνώμη που παγίδευσε σε παγοδρόμιο 5.000 ψάρια (pics)

Θεματικό πάρκο ζητά συγνώμη που παγίδευσε σε παγοδρόμιο 5.000 ψάρια (pics)
CNNi

Η δημόσια κατακραυγή προς θεματικό πάρκο της Ιαπωνίας, το οποίο αποφάσισε να παγώσει 5.000 ψάρια σε ένα παγοδρόμιο, οδήγησε στο κλείσιμο της έκθεσης που ετοίμαζε. 

Ψάρια, καβούρια και άλλα οστρακοειδή είχαν τοποθετηθεί μέσα στον πάγο προς χάριν ειδικής χειμερινής έκθεσης υπό την ονομασία «Freezing Port» στο θεματικό πάρκο Space World.

Μάλιστα η καμπάνια του πάρκου περιέγραφε την ατραξιόν ως «παγκόσμια πρώτη» και ανέβασε φωτογραφίες στο επίσημο λογαριασμό του στο Facebook με λεζάντες όπως: «π... π... πνίγομαι», «α... α... ασφυκτιώ».

Μιλώντας στο CNN Monday ο διευθυντής του Space World, Toshimi Takeda, έκανε λόγο για σκληρή αντίδραση του κοινού στην είδηση της έκθεσης.

iapwnia2

«Σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε την αντίδραση καθώς το παγοδρόμιο ήταν πολύ δημοφιλές, αφότου άνοιξε πριν από δύο εβδομάδες είχαμε έναν απρόσμενο αριθμό επισκεπτών».

(CNNi)

«Είχαμε ατελείωτες επιλογές για το πρότζεκτ μας, σοκαριστήκαμε... Λυπούμαστε για αυτό και αποφασίσαμε να κλείσουμε το παγοδρόμιο την ίδια νύχτα», προσέθεσε.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως το παγοδρόμιο θα ξεπαγώσει για να αφαιρεθούν τα ψάρια, θα γίνει «η απαραίτητη θρησκευτική τελετή» και στην συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν ως δολώματα.

Τα ψάρια, σύμφωνα με τον Takeda, αγοράστηκαν από τοπική αγορά και ήταν νεκρά πριν τα παγώσουν.

«Δεν έχετε ψυχή»

Η αντίδραση του κοινού στο σοκαριστικό θέαμα ήταν αστραπιαία με φωνές να κάνουν λόγο για «την χειρότερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ».

«Γιατί έχει πλάκα να πατινάρεις πάνω από τα παγωμένα ψάρια;», έγραψε κάποιος στο Facebook, ενώ άλλος είπε: «Είναι σοκαριστικό πως μια τέτοιου είδους ιδέα πάρθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη στην Ιαπωνία... Είναι η χειρότερη ατραξιόν που έχει υπάρξει».

«Αυτό με εκνευρίζει. Νομίζετε πως τα παιδιά θα χαρούν να δουν τα ψάρια μέσα στο παγοδρόμιο;».

«Δεν έχετε ψυχή, προγραμματίσατε ένα τέτοιο γεγονός για τα εγκαίνια;».

Σε ανακοίνωσή του το θεματικό πάρκο ζήτησε συγνώμη από όσους θεώρησαν το παγοδρόμιο «άβολο».

«Γι΄ αυτόν τον λόγο θα ακυρώσουμε την έκθεση στο Μουσείο Πάγου από σήμερα», έλεγε ακόμη η ανακοίνωση.

Όλα τα ποστ που έκανε το Space World στο Facebook σχετικά με την ατραξιόν έχουν διαγραφεί από την σελίδα του.

Japan's 'Space World' apologizes for freezing 5,000 fish in skating rink

By Yoko Wakatsuki and Ben Westcott, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ