ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: 4 συλλήψεις για ISIS

Ισπανία: 4 συλλήψεις για ISIS
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/ STRINGER

Τέσσερις άνδρες οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε παράνομο δίκτυο διακίνησης μεταναστών με διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε η ισπανική αστυνομία.

Οι τέσσερις συλληφθέντες ανακρίνονται ακόμα για διασυνδέσεις με δύο υπόπτους που προφυλακίστηκαν τον περασμένο χρόνο στην Αυστρία για πιθανή σχέση με τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Δύο από τους συλληφθέντες είναι κάτοικοι της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Ισπανία, ενώ οι άλλοι δύο δρούσαν στην Ανδαλουσία, την επαρχία της νότιας Ισπανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρείται ότι χρησιμοποίησε το δίκτυο διακίνησης μεταναστών για να περάσει τζιχαντιστές στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, ανάμεσα στους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τη Συρία για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο, αναφέρει το υπουργείο.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι τζιχαντιστές που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο 2015.

Από τότε που η Ισπανία αύξησε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής το 2015, οι αρχές έχουν προφυλακίσει περίπου 168 υπόπτους για ανάμειξη στο δίκτυο των τζιχαντιστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ